Fontos fázisához érkezett a koronavírus elleni küzdelem, hiszen lassan egy évvel a világjárvány kitörése után már beszélhetünk az újranyitás lehetőségéről. A kormány szerdán indította el az újranyitásról szóló konzultációt, amelyben tőlünk kérdezik meg, hogyan gondolkodunk a kérdésről.

Korda György már válaszolt is a hét kérdésre, a Ripostnak pedig elárulta, ő melyik újranyitási metódust tartja helyesnek.

Egy éve vagyunk zárva mint szálloda, és egy éve vagyunk bezárva mint előadóművészek. Ha a szívemre hallgatnék, akkor azt mondanám, hogy most azonnal nyissunk, és térjünk vissza a korábbi életünkhöz, de ebben a kérdésben észszel kell élni, így határozottan a fokozatosság elve mellett vagyok” — kezdte a lapnak.

A népszerű énekes azt is elárulta, milyen ütemben képzeli az újranyitást

„Első körben talán a kijárási tilalom kezdetét tolnám ki mondjuk két órával, és ezzel egyidőben engedném, hogy az éttermek is újra nyithassanak. Persze csak biztonságos keretek között, vagyis mondjuk maximum ötven-hatvan százalékos telítettséggel. A szállodák tekintetében pedig ragaszkodnék ahhoz, hogy az alkalmazottak és a vendégek is maszkot viseljenek, ha a közösségi terekben tartózkodnak. Ugyanakkor a teljes nyitás — hitem szerint — csak a lakosság átoltottsága és a nyájimmunitás elérése után valósulhat meg. Ezért mondom azt is, hogy mindenki regisztráljon az oltásra, és semmiképpen ne csináljunk ebből politikai kérdést. Most nincs jobb- vagy baloldal, csak mi, magyarok vagyunk!” — jelentette ki határozottan a retrókirály.

Magyarországon a védőoltások beadása oltási terv alapján történik.

Regisztrálni a vakcinainfo.gov.hu oldalon lehet.