RETRO RÁDIÓ

„Mindig is ilyen férjet kívántam magamnak”, Kovács Kati így ünnepli a 25 éves évfordulót





Évtizedek óta áll színpadon, mégis olyan izgalommal várja a járvány utáni első fellépését, mint egy első osztályos az iskolakezdést.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.06.11.
siker

A legfényesebb állócsillag a hazai popzene egén, pályáját a kezdetektől egyöntetű szakmai elismerés és népszerűség kíséri. Ezért is meglepő, hogy még Kovács Kati is izgalommal telve várja, hogy a pandémia után újra közönség előtt énekelhessen. Ahogy mondja, furcsa érzéseket kelt benne, hogy hamarosan színpadon állhat ahogy egyre közeledik az első koncert időpontja, úgy érzi magát, mint amikor első osztályosként várta, hogy elkezdődjön az iskola.

„Mintha újra kellene kezdeni az egész életünket. Várakozással teli időszak ez, persze mindannyiunkban van egy kis szorongás is, hogy vajon képesek vagyunk-e még megfelelni, és tudunk-e ugyanolyan jót adni a közönségünknek, mint korábban” – mondja a Borsnak az énekesnő, aki a pandémia alatt is igyekezett formában maradni, sokakhoz hasonlóan hol több, hol kevesebb sikerrel.

„Nem a másfél-két órát lesz nehéz végigcsinálni a színpadon, hanem azt a másfél-két fölös kilót ledolgozni. Eleinte fogytam közel két kilót, utána pedig visszajött rám. De hát mit tesz az ember, ha unatkozik? Eszeget. Pontosan úgy viselkedtem, mint bárki, akit nem énekel.”

Generációk sora nőtt fel az énekesnő slágerein

Párját mindenhova elkísérte a járvány alatt

Az elmúlt másfél évet gyakorlatilag otthon töltötte, de nem élt a négy fal fogságában, mert informatikus párját mindenhová elkísérte. Ők ketten erős egységet alkotnak már huszonöt éve.

„Amikor a legveszélyesebb volt a vírushelyzet, akkor is vele tartottam. Ő bement a boltba vásárolni, én pedig addig az utcán sétálgattam, mert féltett engem. Mindig is ilyen férjet kívántam magamnak, remekül megvagyunk. Éppen tegnap voltunk először teniszezni. Másfél év alatt még ütő sem volt a kezünkben. Egy órán át játszottunk, majd a végén megköszöntem neki a teniszt, mire ő szó szerint azt mondta: Miért? Ez az volt?” – meséli nevetve.

Kati imádja a párja humorát, úgy véli, akik szeretnek egymással viccelődni és közös a zenei ízlésük, tovább együtt maradnak, mert a nevetés és a zene sok mindenen átsegíti az embert.

„A jó házasságra nincs recept, lakva ismeri meg egymást az ember. Jól megvagyunk együtt huszonöt év után is. Igaz, hogy türelmetlen alkat vagyok, apróságokon is felfortyanok, és néha indulatosan rászólok, de aztán azonnal bocsánatot kérek. Ő pedig egy végtelenül nyugodt ember… De ebben ez a szép: kiegészítjük egymást. Ő megfontolt, ezért van szüksége egy ilyen hebrencsre, amilyen én vagyok. A temperamentumunk eltérő, de nagyon sok mindenben egyet­értünk, közös az érdeklődési körünk és a gondolkodásmódunk is hasonló” – magyarázza mosolyogva az énekesnő, aki azt is elárulta, hogyan ünnepelték meg a negyedszázados házassági évfordulót: sehogy.

„Talán furcsán hangzik, de mi nem szoktuk megünnepelni. Nekünk minden nap ünnep, amit egymással töltünk.”

A konyhában nem ő a sztár

Kovács Kati boldog, hogy hosszú kihagyás után nemrégiben újra magához ölelhette a családtagjait.

„Pár napja az unokahúgom születésnapját ünnepeltük. Másfél év után ez volt az első családi összejövetel. Nagyon furcsa volt, mint egy időutazás. Mostanáig az ajándékokat csak ablakon keresztül adhattuk át. Az unokahúgom ráadásul három héten át komoly küzdelmet folytatott a koronavírussal. Sportol és egészségesen él, mégis megbetegedett. Szerencsére már jól van, bár még vannak a betegségnek utóhatásai, ennek ellenére tízfogásos ebédet készített nekünk. Remekül főz, én pedig, úgy tűnik, már megmaradok a „tanuló vezető” szintjén” – árulja el Kati. – „Sohasem vágytam arra, hogy órákon át a konyhában legyek, nincs hozzá elég türelmem. De azt szoktam mondani, hogy a páromnak rendszeresen főzök, és még mindig egészséges…”





Ezeket olvastad már?
Erős szavak – Tóth Gabi bántalmazós idézetet posztolt

Erős szavak – Tóth Gabi bántalmazós idézetet posztolt

Meghalt III. Károly – Gyász helyett dühösek a britek az álhír miatt

Meghalt III. Károly – Gyász helyett dühösek a britek az álhír miatt

Újabb hír jött Király Viktor házasságáról

Újabb hír jött Király Viktor házasságáról

„Látom benne az utódom” — 12 éves lett Kis Grófo nagyfia

„Látom benne az utódom” — 12 éves lett Kis Grófo nagyfia

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás