Fokozatosan tér vissza régi életéhez Gömöry Zsolt, akit korábban tüdőembóliával kezeltek kórházban, nemrég pedig a koronavírus poklát is megjárta.

– Jók lettek az eredményeim és jól is vagyok, azonban az orvosok még 2-3 hónapig csak a könnyű sétát engedélyezték, nehogy mikroembolizációs folyamatok induljanak el, ami nagyon veszélyes lehet – kezdte a Blikknek az Edda billentyűse, akinek korábban az evés és az ivás is gondot jelentett.

Fotó: Dömötör Csaba/Nemzeti Sport

Ha egy pohár vízre gondoltam, már hányingerem volt, az evésről nem is beszélve. Gyenge is voltam hozzá, de nálam furcsa módon nemhogy elment az ízérzékelés, hanem éppen felerősödött. A teát nem bírtam meginni, olyan édesnek éreztem, a kenyeret pedig rettenetesen sósnak, nem is tudtam enni szinte semmit – mondta a zenész, aki kilenc kilót fogyott a kórházban, és annyira legyengült, hogy a mosdóba is alig tudott kimenni, a legnehezebben azonban a család hiányát viselte.

– Igazából nem is magam miatt aggódtam a legjobban, hanem a családom miatt. Katolikus családban nevelkedtem, tudom, hogy egy jobb helyre kerülünk a halálunk után, én nem is féltem ettől, de azt tudom, hogy ilyenkor mindig azoknak fáj, akik itt maradnak. Mindennap imádkoztam a kórházban is, és természetesen hálát is adtam az Úrnak, amiért meggyógyultam – tette hozzá a billentyűs, akinek zenésztársa, Pataky Attila is hasonló tapasztalatokat szerzett.

Nem hisz az összeesküvés-elméletekben

Gömöry azok után, amin keresztül ment, mindenképp beadatja magának az oltást.

Nem vagyok oltásellenes, a gyerekeimnek is beadattam minden oltást, és nem hiszek az összeesküvés-elméletekben sem. Az influenza és a tüdőgyulladás elleni oltást már beadattam magamnak, és ha elérhető lesz a koronavírus elleni vakcina, azzal is beoltatom magam, nem kockáztatok – tette hozzá.