Meghan Markel ellen egyre csak gyűlnek a történetek, mostanra már legalább 10 Buckingham-palotában Meghan ott tartózkodásával egy időben ott dolgozó is hajlandó alátámasztani a zaklatási ügyeket. Egyes források egyenesen azt állítják, hogy ezek az emberek „sorban állnak”, hogy segíthessék a követeléseket vizsgáló független kutatás eredményességét.

A Meghanhoz közelálló források szerint, két vezető beosztású alkalmazott is azt állítja, hogy Meghan zaklatta őket a palotában töltött ideje alatt. Jason Knauf, aki 2018 októberében hivatalos e-mailt küldött be a zaklatással kapcsolatos vádak részletezésével.

Egyik udvaronc azt állította, hogy a hercegné „félelemmel próbált irányítani”, sőt volt olyan alkalmazott, aki azt állítottja, hogy Meghan „többször meg is alázta” őket. Szerinte a viselkedése „inkább érzelmi kegyetlenség és gyakran manipuláció, amit úgy gondolja, hogy már zaklatásnak is lehet nevezni”.

Egyelőre még nehéz előre megjósolni, hogy milyen eredménnyel végződik majd a nyomozás, de a palota minden érintettet biztosított afelől, hogy komolyan veszik a helyzetet és a lehető legalaposabban utána járnak a zaklatási vádaknak. Igyekeznek mindenkinek lehetőséget biztosítani arra, hogy megszólalhasson.

A munkamódszerek „felülvizsgálatát” egy független ügyvédi iroda végzi. Az ügynek már a végére kellett volna járniuk, de a jelenlegi állás szerint akár 2022-ig is elcsúszhat a vizsgálat eredménye.

Meghan természetesen mindent cáfol, sőt szerinte a személyzet nem volt megfelelő a munkához, és nem tudtak megbirkózni azzal a nyomással, hogy neki dolgozzanak.

Sussex hercegnője állítólag hamarosan egy teljes cáfolatot fog kiadni. Sokak szerint azzal, hogy a követelések „pontról pontra” bontását kérte az volt a célja, hogy „megfélemlítse” munkatársait.