A brit királyi család tagjai igen magas elvárásokat támasztanak alkalmazottaikkal szemben, azonban a felelősségteljes pozíciókat méltányolják is. Azonban ahhoz, hogy valaki Erzsébet királynő szolgálatába szegődhessen, elképesztő alkalmassági vizsgán kell átesnie.

Erről osztott meg most igazán érdekes részleteket egy belső ember, aki azt is elárulta, a palota takarításáért felelős szolgálókat cseles tesztnek vetik alá, hogy végült megtalálják a legjobbakat.

Tracey Waterman
beismerte, előfordult, hogy döglött legyet helyezett el a palota különböző termeiben, figyelve, mit kezdenek vele a takarítói pozícióra jelentkezők – írja a Mirror.

„Ez egy nagyszerű teszt. Talán 10 jelentkezőből 5, aki egyáltalán észreveszi a legyet, azonban közülük csak egy az, aki fel is veszi az elhullt rovar tetemét. Nos, ilyen a valóban alkalmas jelölt”– árulta el Tracey Waterman.

Nem nem mellékes azonban, hogy egy ilyen alkalmazott azon túl, hogy a Buckingham-palotában bizalmi állásban dolgozhat, a munkájáért évi közel 20 ezer fontot (8 millió forint) kap évente, miközben ingyenes személyzeti lakáshatást is biztosítanak számára.