A rászorulók és a bajba került emberek megsegítésére minden eddiginél nagyobb összefogást és támogatást sikerült elérnie Mága Zoltánnak a 100 templomikoncert-sorozatának erdélyi és partiumi, 17 állomásos eseményével, ennek során közel 15 ezer ember vett részt a különböző települések templomaiban rendezett jótékonysági koncerteken, és közel 15 millió forinttal segíthetett az ukrajnai háború elől menekülni kényszerülő kárpátaljai, főként kisgyermekes családoknak, és a magyar identitást és oktatást segítő erdélyi közösségeknek, árva és rászoruló gyermekeknek.

Mága Zoltán azt mondta, most is, mint mindig, nagy reményekkel és szeretettel ment Erdélybe, a bátrak hazájába, oda, ahol büszkeség és életcél magyarnak lenni, magyarnak maradni. Erdély és Székelyföld magyarsága az országhatárok ellenére hűen őrzi a magyar hagyományokat, a nyelvet, a népzenét, a kultúrát. „Szívemet melegséggel tölti el, hogy ilyen mérhetetlen szeretetet és tiszteletet kapunk honfitársainktól, akik magyarságukban és önzetlenségükben is példamutatóak. Nekünk pedig segítenünk kell a magyarság megmaradását segítő külhoni kezdeményezéseket, ahogy mostani koncertsorozatunkkal is tettük” – hangoztatta.

A Liszt Ferenc-díjas művész kiemelte, koncertsorozata annak demonstrálása is, hogy a szeretetnek és az önzetlenségnek nincsenek határai, országunk egy befogadó, szolidáris, segítőkész nemzet, és egyformán nyújtja ki segítő karját az országhatáron belül és kívül élő magyaroknak.

„A pandémia időszakában sok ezer, vagy több tízezer emberi életet mentettünk meg, és most, a háború okozta gazdasági válságban is mindent elkövet kormányunk, hogy megvédjék az embereket, és erőn felül teljesítve újra példát mutathatunk a világnak. Nem teszünk különbséget ember és ember között, elítéljük a rasszizmust, az antiszemitizmus, a bárminemű megkülönböztetést” – fogalmazott a művész, megjegyezve, 13 éves korától járja a világot, és mindig Magyarországot, a magyar kultúrát képviselte, és ezt a küldetését folytatja a mai napig is távoli földrészeken és országokban, bizonyítva, hogy hazánk egy olyan befogadó nemzet, ahol „mindegy, kinek milyen a bőrszíne, származása, ha tanul, becsületesen dolgozik, elérheti, megvalósíthatja célját és egyforma eséllyel indulhat az életben”.