Lakatos Levente a podcast műsorában a Levente Klubjának adásában vendégül látott egy nemi betegségekkel foglalkozó szakértőt, és itt őszintén mesélt a saját múltjában történt dolgokról is. Később a Blikk számára vallotta be, hogy ő maga is nemi beteg volt és szerencsétlen módon meg is fertőzte egy partnerét.

Őszintén beszélt korábbi állapotáról Lakatos Levente Fotó: Vaszil Ádám

Az íróból lett műsorvezető azért döntött úgy, hogy egy tabudöntögető adást készít, hogy a fiatalok minél hitelesebb forrásból tudjanak információhoz jutni a nemi betegségekről.

A fiatal generációk számára nincsenek hasznos felvilágosító anyagok, ezért is készítettem a Levente Klubja podcastemben egy ”nemibetegség-kisokos„ epizódot egy szakorvossal” – számolt be róla a lapnak az író, aki elárulta, bár nemi élete kezdetén utánaolvasott a dolgoknak, mégsem lehetett eléggé felkészült a szexuális aktusok veszélyeire.

„A húszas éveim elején HPV-s lettem. Azt sem tudtam, hogy mi az, erről egyetlen cikkben sem írtak. Volt tünete: apró szemölcs, de nem különösképpen foglalkoztam vele, úgy voltam, hogy majd valamikor intézem… A legtöbb fiatal felnőtt pasas nem szívesen jár orvoshoz, a nemi szervét érintő problémával meg főleg nem szívesen fordul szakemberhez. Aztán egy partnerem jelezte, hogy elkapta tőlem. Megfordult körülöttem a világ. Nem volt elég, hogy kiderült, nemi beteg vagyok, még meg is fertőztem mást, amit természetesen soha nem akartam volna” – vallotta be a lapnak Levente. A műsorvezető hosszan kifejtette, hogy milyen negatív hatással volt ez az esemény a későbbi szexuális életére, és hogy két nőismerőse is elhunyt HPV okozta méhnyakrákban. Rámutatott emellett, hogy nemcsak konkrét aktussal lehet elkapni betegségeket, hanem vécéülőkén és intim borotválkozással is.

Sokan a feleségük legjobb barátnőjével folytatnak viszonyt Forrás: Pixabay

Levente fel szeretné hívni a figyelmet a nemi betegségekre és arra, hogy milyen fontos odafigyelnie az embereknek szex közben Forrás: Pixabay

A podcast nagy része a HPV-vel foglalkozik. Rendbe tesszük a tévhiteket. De emellett beszélünk a szifiliszről, amiről azt gondolná az ember, hogy a régi idők betegsége, pedig éppen felfutó tendenciát mutat. Illetve beszélünk például a Chlamydiáról, melyben szintén volt részem, ráadásul úgy kaptam el, hogy a partneremmel nem is történt konkrét aktus. Beszélünk arról is, hogy orális szex útján, vagy csókolózással elkaphatóak-e nemi betegségek.

A HPV-vel kapcsolatban egyébként írtam már novellát is, ami egy, direkt kamaszoknak készült antológiában kapott helyet” – árulta el a lapnak Lakatos Levente.