A két színész évtizedek óta szoros viszonyt ápolt, többször játszottak együtt a színpadon, valamint filmekben is. Mind a ketten szerepeltek az 1968-as Egri csillagokban, Venczel Vera Cecey Évát, míg Koncz Gábor Jánost alakította.

– Verám, gyönyörű kis édesem… El sem akarom hinni, hogy nincs többé – kezdte a Blikknek gyászoló színész, aki a hírekből tudta meg, hogy szombaton elhunyt a színésznő.

– Csodás, jó lélek volt, egy tiszta lány. Egy kis vézna, gyönyörű alkatú hölgy volt, aki azonnal felkeltette a férfiak figyelmét, de olyan teremtés volt, hogy senki nem mert volna kéretlenül udvarolni neki. Egy igazi tehetség volt.

A színész utoljára két éve találkozott Venczel Verával, amikor a Magyar Filmakadémia Egyesület életműdíjjal ismerte el munkájukat. – Sajnos nagyon rég láttam, de azt tudtam, hogy hosszú ideje beteg. Az van, hogy meghalunk, ez a dolgunk, és el kell fogadni az élet rendjét. Sajnos azt kell mondjam, hogy lassan már hozzá vagyok szokva ahhoz, hogy akiket szeretünk, és meghatározó szerepük van az életünkben azok közül alig él már valaki.