Csaknem ezer filmes emléktárgyra, köztük Julia Roberts térdcsizmájára a Micsoda nőből és Bradd Pittnek a Harcosok klubjában viselt piros bőrkabátjára is licitálhatnak az érdeklődők a londoni Prop Store decemberi internetes aukcióján.

A szokásos évi Entertainment Memorabilia Live Auction elnevezésű liciten felsorakozó tárgyakat a cég vezérigazgatója, Stephen Lane „vadászta le” a filmkészítőkre, színészekre, stábtagokra, produkciós cégekre és gyűjtőkre is kiterjedő kapcsolati hálója révén.

„A gyűjtés iránti szenvedélyemből született meg a Prop Store, amelynek lényege maga a vadászat” – mondta el Lane a Reuters hírügynökségnek a cég Londonhoz közeli Rickmansworthben lévő raktárában. A december 1-jei és 2-ai online aukción 350 filmből és televíziós műsorból származó több mint 900 emléktárgyra licitálhatnak majd az érdeklődők.

Az aukció legizgalmasabb tételei közé tartozik Obi-Wan Kenobi lézerkardja a Star Wars III. rész – A Sith-ek bosszúja című filmből. Ennek leütési árát 80 ezer és 120 ezer font (31-46,8 millió forint) közé becsülik. A piros bőrdzseki, amelyet Brad Pitt viselt a Harcosok klubjában, a várakozások szerint 20 ezer és 30 ezer font közötti áron cserélhet gazdát, míg a Micsoda nő ikonikus fekete lakkbőr csizmája 10-15 ezer fontot is megérhet egy licitálónak.