II. Erzsébet brit királynő egészségi állapot nemrégiben megromlott, miután február közepén elkapta a koronavírust. A betegség a 70 éve a trónon lévő brit uralkodót olyannyira legyengítette, hogy nemrégiben minden programját le kellett mondania.

Az angol királyi ház most új házvezetőt vagy házvezetőnőt keres a Buckingham-palotába és a Windsor-kastélyba.

A Királyi Háztartás az álláshirdetésben óránkénti 7,97 fontot, azaz átszámítva nagyjából 3500 forintot fizetne az új alkalmazottnak, ami 1,93 fonttal (850 forint) kevesebb, mint a brit átlagbér, de lakhatást és étkezést is biztosítanak számára – írja a Metro.

Ez egy olyan karrierút, amely során a háztartás rendben tartásához szükséges szakértelmét magas szinten fejlesztheti az egyik legprofesszionálisabb csapat tagjaként” – áll a hirdetésben.

Mi lesz a feladata a házvezetőnőnek?

Aki az állást végül elnyeri, sok területen kell majd helytállnia. „Csapatunkhoz csatlakozva ön a belső terek és tárgyak széles skáláját fogja karbantartani, takarítani és ápolni, biztosítva, hogy a lehető legjobb állapotban legyenek. A kollégáitól tanulva, megszerezheti a szükséges speciális szakmai készségeket, a rendezvényeken pedig a legmagasabb rangú vendégek ellátásáról is gondoskodhat majd. Az ideális jelentkezőnek van háztartási tapasztalata, bár ez nem feltétel” – írták az álláshirdetésben.

Pluszjuttattatások is járnak a házvezetőnőnek

A királynő melletti feladatok érthetően megterhelőek, ezért a bejárnőnek is jár némi pihenés és lazítás. Az új munkatársnak a csomagban 15%-os munkáltatói járulékos nyugdíjrendszer „pluszjuttatások”, valamint 33 szabadságnap – beleértve a munkaszüneti napokat – is megilletik – írják az álláshirdetésben.