Több hírportál is arról számolt be, Harry herceg meghosszabbította angliai tartózkodását, így támaszt nyújthat nagyanyjának a születésnapján, amit először fog egyedül tölteni az özvegy királynőírja a Daily Mail.

II. Erzsébet szerdán tölti a 95. életévét, s a lap értesülései szerint Harry csak a neves dátum utánra vásárolt repülőjegyet magának vissza az Egyesült Államokba.

Harry herceg egyedül utazott haza Angliába nagyapja temetésére, terhes felesége, Meghan Markle Amerikában várja. (Fotó: AFP)

Maradásában közrejátszhat az is, hogy Harry kibékülhetett testvérével, Vilmos herceggel, akivel nagyapjuk, Fülöp herceg temetése után kerültek újra közelebbi viszonyba, és a ceremóniát követően beszélgettek hármasban Vilmossal és feleségével, Kate Middletonnal – fejti ki a lap.

Újra jóban lehet a testvérpár? (Fotó: Toby Melville / POOL / AFP)

Mint ismert II. Erzsébet férjét, a 99 éves Fülöp herceget szombaton kísérték utolsó útjára, ahol a koronavírus miatt szigorú távolságtartási szabályok voltak, így a családtagok csak a temetést követően tudtak egymással társalogni.

A Szent-György kápolnában zajló szertartás után Vilmos előbb lépett ki az épületből, de néhány lépés után bevárta az egymással beszélgető Katalint és Harryt, majd együtt indultak vissza a Buckingham-palotába, ahol valószínűleg egy kiadós beszélgetésen vettek részt együtt, ennek során megemlékezhettek az elhunyt Fülöp hercegről is.

Ahogy arról lapunk korábban beszámolt, a fiatalabbik herceg tavaly év elején váratlanul az Amerikai Egyesült Államokba költözött feleségével, Meghannal, és fiukkal, Archie-val. A fivérek azóta nem találkoztak, viszonyukat pedig a sussexi hercegi pár néhány kritikus nyilatkozata pedig csak még inkább elmérgesítette, nem beszélve az Oprah Winfrey-nek adott interjúról, ami szintén olaj volt a tűzre. Most azonban úgy tűnik, hogy megtört a jég.