A hölgy a Blikknek mesélt megpróbáltatásairól, miután megbízott Fischl Andrásban, ismertebb nevén Frabatóban és rábízta a megspórolt 10 millió forintját, hogy a pénzét kamatoztassa.

Viktória – aki a laptól azt kérte, így nevezzék, de valójában nem ez a neve – elmondása szerint a férfi azt ígérte neki, hogy tízmillió forintját „megpörgeti”, s rövid időn belül többet kap vissza. Az ajánlat szinte varázslatos volt, ám a valóság ennél sokkal rútabb: a nő sosem kapta vissza a pénzét. Bíróságra ment, s előbb első-, majd másodfokon is pert nyert Frabato ellen. A mágust a bíróság csalás miatt egy év felfüggesztett börtönre, valamint 300 ezer forintos pénzbüntetésre ítélte. A nő a pénzét polgári peres úton szerezhetné vissza, ha egyáltalán valaha viszontlátja az összeget… – írja a lap.

„2008-ban mentem el először ahhoz a férfihoz, akinek ma már a nevét sem akarom kimondani. A következő években pár alkalommal jártam nála, ekkoriban zajlott a válásom, és elmondtam neki, hogy nagyobb összeghez jutok. Azt mondta, ismerőseivel brókercéget akarnak létrehozni, „megpörgeti a pénzt”, a haszon garantált, nem járhatok rosszul. Azzal szédített, hogy fél-egy év alatt 25-30 százalékot kamatozik a pénzem, folyamatos tájékoztatást ad a befektetésről, és persze bármikor kiszállhatok” – kezdte a történetét a nő.

Viktória a válása után megkapott pénzét adta át

„Ekkor adtam át neki 10 millió forintot. Eredetileg kevesebbet akartam, de meggyőzött, hogy jól járok. Ezen felül is volt nálam egy nagyobb összeg, és mivel akkoriban rossz környéken laktam, felajánlotta, hogy megőrzi a páncélszekrényében. Tudom, hogy én követtem el hibát, naiv voltam, de erről nem írtunk semmilyen papírt, később pedig már hiába kértem erre…” – mesélte a hölgy, aki utóbb már a pénzt is hiába kérte.

Frabato mindig talált kifogást

A nő hosszú évekig csak kifogásokat kapott a mágustól, hogy miért nem adja vissza a pénzét. Végül a férfi feljelentette a hölgyet, zaklatásért.

Kétségbe voltam esve, az életem volt a tét. Odamentem, kerestem, de egy idő után már nem is fogadtak. Papírokat helyeztem ki, üzenetet írtam az ajtóra, az ablakokra, de nagy kárt nem okoztam, mégis engem ítéltek el végül zaklatásért, megrovásban részesítettek” – mondta Viktória.

2020-ban jött a fordulat

„Nem volt pénzem ügyvédre, a beadványokat saját magam írtam kézzel, míg ő neves ügyvédet kért fel, de az igazságszolgáltatásban nem kellett csalódnom, hálás vagyok az ügyészségnek és a bíróságnak, hogy hittek nekem. Évekig ment a per, szembesítettek is. Képes volt a szemembe hazudni, zaklatónak, bolondnak akart beállítani, aki azért indított ellene hadjáratot, mert nőként nem kellettem neki, holott erről szó sem volt. Én nem közeledtem, ő viszont több alkalommal is túllépett egy határt. Több tanú is mellé állt, védték őt. Nehéz időszak volt, az egészségemet megviselte az elmúlt több mint tíz év, de sosem adtam fel” – magyarázta a Blikknek Viktória, akinek ügyében 2021-ben elsőfokon, majd 2022 márciusban másodfokon is ítélet született.

„Ma már pontosan tudom, hogy nem lett volna szabad megbíznom benne. Tömérdek kifogás, hitegetés és hazugság után még engem jelentett fel zaklatásért… Gerinctelen, jellemtelen parazita az ilyen. Hiába döntött a bíróság, új eljárásban tudom csak elérni, hogy a pénzemet visszafizesse. Biztos vagyok benne, hogy nem csak engem károsított meg, csak sokan nem mernek megszólalni” – tette hozzá az asszony.