Galambos Lajost nyolc társával együtt víz-, gáz- és áramlopással vádolták meg, emellett önálló intézkedésre jogosult személlyel kapcsolatban elkövetett vesztegetés bűntettének elkövetésével is.

Az ügy 2015 óta húzódik: tavaly szeptemberben pedig első fokon ítélet született, amelyben Galambos Lajos lopásért – felbujtóként – 2 év 10 hónap börtönbüntetést kapott, emellett három évre eltiltották a közügyektől, pénzbüntetést is kapott, illetve 11 milliós vagyonelkobzást is elrendelt a bíróság. Az ügyészség fellebbezett az ítélet ellen: hosszabb tartamú börtönbüntetést kért és a kiszabott 15 milliós pénzbüntetést is kevésnek találta, így az ügy ma másodfokon folytatódott.

A Blikk is ott volt a Budapest Környéki Törvényszéken, ahol Galambos Lajos nem, csak volt felesége, Galambos Boglárka jelent meg ügyvédjeik jelenlétében.

A többórás tárgyalás során az ügyészség szerint nem számíthatnak Lajcsinál enyhítő körülménynek a kitüntetések és a jótékony munkák. Érvelésük szerint épp az ismertsége miatt kellene példát mutatnia másoknak.

Az ügyészség ezért azt indítványozta, hogy Galambos Boglárkát mondják ki bűnösnek lopás, illetve társtettes bűntettében, és börtönbe végrehajtandó szabadságvesztésre ítéljék és közügyektől tiltsák el. Galambos Lajos bűnös lopás és vesztegetés bűntettében, súlyosbítsák a kiszabott börtönbüntetést, valamint a közügyektől való tiltás mértékét is.

A tárgyalás pénteken folytatódik.