Nem kell már sokáig mellőznie a színpadot Fodor Zsókának. A 78 éves színésznő reméli, hogy a kormány legfrissebb döntései után hamarosan újra a világot jelentő deszkákon állhat.

Marad a munka

Zsóka mindene a pörgés, a munka és az utazás, ezért is érinti nehezen, hogy több mint egy éve tombol a világban a koronavírus-járvány.

Megtapasztaltam, milyen nyugdíjasként az élet. Tény, hogy nem rossz, de azért még ezzel várnék. Bár nem unatkoztam az elmúlt bő egy évben sem. A barátaimmal töltöttem sok időt, persze figyeltünk a szabályokra. Rengeteget kirándultam. Otthon pedig megnyitottam a saját kis színházamat, ahol én voltam az előadó és a közönség is egyszerre. Sok verset mondtam, gyakoroltam a szövegeimet, és szórakoztattam magamat. Szóval nem unatkoztam” – fogalmazott Zsóka.

Fodor Zsóka

Fodor Zsóka: Sok barátomat vette el a koronavírus (Fotó: Metropol/Markovics Gábor)

Újra dolgozik

A népszerű színésznő közel egy éve nem játszhatott szeretett közönsége előtt, azonban most már számolja vissza a napokat. Zsóka ugyanis megkapta a koronavírus elleni védőoltás mindkét adagját, és egy új darabot is elkezdett próbálni.

Szerintem már mindenki nagyon várja, hogy visszacsöppenjen a régi életébe. Megmondom őszintén, hogy én is. Rettenetesen hiányzik a színpad, de a legfontosabb most az egészség. Én már megkaptam mindkét vakcinát, nem titok, hogy a kínait. Nincsen semmi bajom! Fontos volt számomra, hogy megkaphassam, mert ez az egyetlen módja annak, hogy biztonságban tudhassam a szeretteimet és magamat is.”

Új életet kezdett

Bár a színpadot nélkülöznie kellett, egy álma teljesült Fodor Zsókának másfél éve, ugyanis hátrahagyta a fővárost, és Pécsre költözött.

1962 óta vártam arra, hogy végre Pécsre költözhessek. Most már másfél éve lakom itt, és annyira élvezem, hogy azt nehéz szavakba önteni. A lakás, a város, az emberek szeretete nagyon sokat jelent nekem. Boldog vagyok itt” – fogalmazott korábban lapunknak Zsóka.