77 éves korában meghalt Lee Aaker, akit még gyerekszínészként a Rin Tin Tin kalandjai című, 1950-es évekbeli tévésorozatból ismerhettünk meg. Halálhírét színésztársa, Paul Petersen a közösségi oldalán jelentette be. Továbbá elkezdte megszervezni Lee Aaker temetésé. A bejegyzésből az is kiderült, hogy Aaker április 1-jén halt meg magányosan.

„Búcsúzom Lee Aakertről. Meg kellett érned ahhoz egy kort, hogy emlékezzél még a Rin Tin Tinre. Lee Aaker április 1-jén hunyt el Arizonában, egyedül és család nélkül. Lee a légierő veteránjaként temetési juttatásokra jogosult. Ezen dolgozom jelenleg. Isten nyugosztalja” – írta öreg barátja.

Saying Goodbye to Lee Aaker
You have to be a certain age to remember Rin Tin Tin.
Lee Aaker passed away in Arizona on…

Posted by Paul Petersen on Tuesday, April 13, 2021

Pályafutása során összesen 49 filmben és sorozatban szerepelt 1948 és 1963 között. Már öt-hat évesen játszott a Sandy Dreams című szériában. Az 1954-es Lassie sorozatra is jelentkezett, ahol azonban nem őt választották. Viszont két héttel később megkapta a szerepet a Rin Tin Tin című sorozatban, amivel berobbant a köztudatban. A sorozatban Rustként 160-nál is több epizódban kalandozott a híres németjuhásszal, a karaktert az 1958-as Rin Tin Tin-filmben is eljátszotta – írja a People.

Az ötvenes években olyan filmekben tűnt fel, mint A földkerekség legnagyobb show-ja, a Délidő vagy a Csapdahelyzet.