Delhusa Gjon november elején az intenzív osztályt is megjárta, miután pozitív koronavírus tesztet produkált.

Az énekes betegségének elején maga jelentette be, hogy koronavírusos. Azonban az állapota egyre rosszabb lett.

Hősies 10 nap után feladtam. Hívtam a mentőt. Teszt, pozitív. Korányiban teljes izolált magányban, az immunrendszerem erősségén a sor. Küldjétek az energiát. Nem szoktam sírni, de itt nincs más barátom„ – írta akkor posztjában az énekes.

Hosszas szünet után, Delhus Gjon a Bestnek beszélt arról, mit élt át a betegsége alatt.

Még ágyban feküdni sem tudtam, inkább a földön kínlódtam, azt gondoltam, hátha ott jobb lesz. (…) Fájdalomcsillapítókon éltem, amivel kivégeztem a gyomromat” – emlékezett vissza a Best magazinnak Delhusa, aki végül mentőt hívott magára, és a pozitív koronavírus-tesztet követően azonnal kórházba szállították. Az intenzív osztályra került, négy napig volt félaltatásban és lélegeztetőgépen. „Másfél millibárral lökték a tüdőmbe az oxigént, miközben kapálóztam. Kaptam a nyugtatókat, a fájdalomcsillapítókat, halál közeli állapotban voltam.

Az énekes olyannyira legyengült a vírustól, hogy amikor már a leletei is kielégítőek voltak, még mindig olyan gyenge volt, hogy a szoba egyik sarkából nem tudott átsétálni a másikba. Bár a teste és a szervezete jobban van, de lelkileg nagyon megviselték a történtek. „Amíg bent voltam, két-három óránként vitték el a halottakat. Az ember ilyenkor azt gondolja, biztosan én leszek a következő. Túléltem, de átmentem a pokol kapuján.”