Mikor beoltották az ötmilliomodik embert is Magyarországon, életbe léptek az újabb lazítások is. A régi életünk egy újabb darabját kaphattuk vissza azzal, hogy megszűnt a kijárási tilalom és a közterületeken sem kell már maszkot hordanunk, de talán aminek a legjobban örültünk, hogy a zenés-táncos rendezvények is zöld utat kaptak a biztonsági előírások betartása mellett.

Nagyon vártuk már ezt a pillanatot! Közel másfél év maradt ki nekünk is koncertek és közönség nélkül, úgyhogy van mit bepótolni. Szerintem nemcsak nekünk előadóknak, de az embereknek is egy fontos mérföldkő ez az újranyitásban – kezdte lapunknak Csepregi Éva. Reméli, hogy már semmi sem fog közbeszólni, és megtarthatják ezeket a koncerteket, ugyanis gőzerővel készülnek a zenekarral.

Alig várja már a bulikat Éva (Fotó: Vas Népe/Szendi Péter)

– Több fellépésünk is le van kötve már, elkezdtük a próbákat is, és a lemezanyagunk is az utolsó keverés alatt van. Ilyen hosszú kényszerpihenő után azért nemcsak mentálisan, de fizikálisan is fel kell készülni a koncertekre. Én személy szerint a karanténidőszakot is igyekeztem hasznosan, önfejlesztéssel tölteni. Dalokat írtam, megtanultam ukulelézni és festeni is elkezdtem. Emellett fontos volt, hogy megőrizzem az állóképességemet is, így a mozgás is a mindennapok részévé vált. Na meg itt van nekem a kiskutyám, Charlie is, aki gondoskodik minden nap a megfelelő mozgatásról – fogalmazott nevetve Éva, aki elárulta, bizony izgul egy kicsit a közelgő fellépések miatt. – Bevallom, egy kicsit izgulok is, hogy milyen lesz újra a közönségünkkel bulizni, de nagyon várom már! Mondhatni, ez most mindenkinek egy újszerű, felszabadító érzés lesz.

Az Aréna-koncert még kérdéses

Csepregi Éváék remélik, hogy idén végre megtarthatják a nagykoncertjüket október 15-én. Tavaly a pandémia miatt kénytelenek voltak lemondani, ám most úgy tűnik, minden esélyük megvan arra, hogy az Aréna színpadáról szórakoztassák a közönségüket.

– Egyelőre nincs még biztos információnk arról, hogy ősszel megtarthatjuk-e az Aréna-koncertünket. Ugye ott egy koncert tízezer fő alatt nem éri meg, de ilyen számokról még a járványhelyzet miatt nem is beszélünk. Szerintem hamarosan el fog dőlni, a szervezőnk nagyon optimista, ő úgy érzi egy-két hónap alatt is be tudjuk hirdetni, ha zöld utat kapnak az ilyen nagyszabású rendezvények is – árulta el Éva.