Benkő László temetése óta nem mutatkozott a nyilvánosság előtt a zenész özvegye. Megható alkalom miatt tett most kivételt Zsuzsa asszony, aki részt vett a billentyűs tiszteletére emlékfaültetésen Zamárdiban.

A családtagok és Benkő legnagyobb rajongói a verőfényes szombati napsütésben, nyugtató madárcsicsergés kíséretében gyűltek össze éppen azelőtt a ház előtt, ahol annak idején Benkő szerelmének és későbbi feleségének, Zsuzsának kezdett udvarolni – írja a Blikk.

A mi szerelmünk itt kezdődött a Balatonon, az évek alatt pedig ugyanolyan, ha nem fontosabb szerepet töltött be az életünkben, mind a ketten nagyon erősen kötődünk ide érzelmileg” – mondta az idős asszony. „A tavalyi évben a Covid miatt nem jöhettünk, akkor ez teljesen kimaradt az életünkből, idén pedig már csak egyedül tudtam jönni. Az Elfújta a szél című történet középpontjában állt Tara földje. A lelkemben ugyanúgy ápolom ezt a helyet és Zamárdit, akárcsak a regényben” – emlékezett vissza a Blikknek Zsuzsa asszony, aki csaknem hat évtizeden keresztül volt támasza a billentyűsnek.

Itt láthattuk utoljára Benkő László özvegyét (Fotó: Metropol/Markovics Gábor)

Benkő Balázs, akitől a faállítás ötlete származik, folyamatosan féltette édesanyját és figyelemmel kísérte minden lépését az eseményen.

A rendezvény a faültetéssel még nem ért véget, ugyanis ezt követően a megjelentek átvonultak a Szántódon található éttermébe, ahol Benkő arcképével ellátott zászlók köszöntötték a vendégeket, a vendéglőben pedig Omega-slágerek szóltak, amelyet az Új Babilon nevű együttes adott elő.