RETRO RÁDIÓ

Ártatlannak hiszik szomszédai VV Fanni fegyházban ülő gyilkosát





Kiborult az édesanyja, és eltűnt a nagymama, az ítélet hirdetés után. Szomszédai kitartanak László ártatlansága mellett.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.07.26.
ítélet hirdetés

Megdöbbentette a dunaújvárosi szomszédokat a VV Fanni meggyilkolásáért első fokon életfogytig tartó fegyházra ítélt B. László súlyos büntetése. A férfi az utóbbi években a nagymamájánál lakott, ő azonban most elbújt a világ elől. B. László nem számított rá, hogy a bíróság bűnösnek mondja ki, és első fokon életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítéli azzal a kitétellel, hogy legkorábban 25 év letöltése után bocsátható feltételesen szabadlábra.

Életfogytiglani fegyházat kapott B. László Novozánszki Fanni (VV Fanni) meggyilkolása miatt Fotó: Havran Zoltán (HZ) Magyar Nemzet

Öt hosszú év az igazságig

A döntés szerint ő oltotta ki VV Fanni életét még 2017-ben. A lányát gyászoló édesanyjának tehát öt évet kellett várnia arra, hogy a bíróság igazságot szolgáltasson. A vádlott mindvégig tagadta a bűnösségét, és közvetlen környezete is hitt az ártatlanságában. Az ítélethirdetésig házi őrizetben volt, mégpedig a nagymamájával lakott együtt. A Bors most felkereste az egykori baloldali politikus otthonát. Szerettünk volna beszélni B. nagymamájával, ám csengetésünkre nem nyitott ajtót. A társasház egy lakója megkérdezte, mi járatban vagyunk az épületben, és amikor felfedtük kilétünket, mesélni kezdett.

Fanni édesanyja sírva hallgatta az ítélethirdetést Fotó: Havran Zoltán (HZ) Magyar Nemzet

Udvarias, szelíd gyerek

„Laci jó gyerek volt, sokszor láttuk a házban még gyerekkorában. Főleg a nagypapája beszélt szívesen róla nekünk, hogy az unokája mennyire jól tanul, és nagyon szeret sportolni. Lacika néha együtt játszott az én gyerekeimmel a ház mögötti parkban” – mondta a szomszéd, és hozzátette: B. családja egyáltalán nem olyan közeg, ahol gyilkosokat nevelnek.

„Amikor meghallottuk, hogy Lacit mivel vádolják, egyszerűen nem hittünk a fülünknek. Nem fér a róla kialakított képbe, hogy az az udvarias, szelíd gyerek elvette valaki életét. Csak valami súlyos félreértésre tudunk gyanakodni” – magyarázta az idős asszony.

Ez a kamerafelvétel volt a döntő bizonyíték Fotó: Czerkl Gábor (CZ) Bors

Tisztázni fogja magát?

B. László nagymamáját az ítélet óta nem látták.

Úgy véljük, elkeseredett, és inkább elvonult a világ elől szégyenében. Biztos vagyok benne, hogy menekül a kérdések elől” – fejezte be a szomszédasszony.

Egy másik ismerős kinyilvánította: a B. családot mindenki ismeri és tiszteli a környéken.

„Egyáltalán nem örülünk Laci büntetésének. Még mindig bízunk benne, hogy sikerül magát tisztáznia, és másodfokon felmentik” – mondta a középkorú férfi.

Nagyon megviselte a szülőt

László édesanyja egyébként egy dunaújvárosi intézményben dolgozik vezető beosztásban. Szerettünk volna vele beszélni, de ottjártunkkor nem tartózkodott a munkahelyén, és a kollégái által meg­adott hivatali telefonszámon többszöri próbálkozásra sem sikerült utolérnünk. A munkatársai szerint Edit nagyon kiborult a gyereke helyzete miatt.

Látszik rajta, hogy megviselik a történtek. Mi tiszteletben tartjuk az érzéseit, ezért nem faggatjuk” – mondta egy dolgozó a Borsnak.





Ezeket olvastad már?
Lajos herceg születésnapján szülei kaptak komoly ajándékot

Lajos herceg születésnapján szülei kaptak komoly ajándékot

Polgár Tünde a mai napig félti a gyerekét

Polgár Tünde a mai napig félti a gyerekét

Ez a távol-keleti lány megtette Azahriah dalával azt, ami nekünk nem megy – videó

Ez a távol-keleti lány megtette Azahriah dalával azt, ami nekünk nem megy – videó

Vilmos és Harry herceget is ismerte, kirúgták a pedofil tévést

Vilmos és Harry herceget is ismerte, kirúgták a pedofil tévést

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás