Alec Baldwin éppen egy ismeretlen házhoz érkezett meg New Yorkban feleségével, amikor helyi riporter, Jon Levine „lecsapott rá” és ugyancsak erőszakosan kezdte arról faggatni, hogy ő lőtte-e le az operatőrnőt a forgatáson.

Miközben felesége kedvesen, de határozottan felszólította a férfit, hogy hagyja őket békén, Baldwin megfordult és szemmel láthatóan nekiesett volna az egyébként valóban elég pofátlan kíváncsiskodónak, ha Hilaria Baldwin nem fogja vissza őt.

Az erőszakos akció azért is érthetetlen, mert pont néhány nappal ezelőtt jelentette ki a színész, hogy nem érzi magát felelősnek a történtek miatt. Kijelentette, hogy akár öngyilkos is lett volna, ha úgy érzi, ő a felelős az operatőrnő, Halyna Hutchins haláláért.

„Valaki felelős a történtekért, és nem tudom megmondani, hogy ki az, de tudom, hogy nem én vagyok az. Isten bizony, ha úgy éreztem volna, hogy felelős vagyok, megölhettem volna magam. És ezt nem csak úgy mondom ” – válaszolta egy riporteri kérdésre.

A színész felidézte, hogy az eset utáni pillanatokban „60 másodpercig” állt Halyna mellett, miközben a stáb megpróbálta felfogni a történteket.

„Azt gondoltam magamban: „Elájult? Az a gondolat, hogy egy éles töltény volt abban a fegyverben, csak 45 perccel vagy egy órával később jutott eszembe. Senki sem értette. Szívrohamot kapott? 60 másodpercig álltam mellette, és ő csak feküdt ott” – idézte vissza Alec a borzalmas pillanatokat.