Megszólalt az Omega-botránnyal kapcsolatban Benkő László fia

A banda legendás billentyűsének fia szerint az a legszebb az Omega-tagok közt kialakult viszályban, hogy mind a két még élő tagnak, Debreczeni Ferenc Cikinek és Molnár György Elefántnak is igaza van.Megosztás
Szerző: Barby
Létrehozva: 2024.04.19.
Módosítva: 2024.04.19.
Omega (együttes) Benkő Balázs botrány

Megromlott az Omega együttes még két élő tagjának barátsága, Molnár György Elefánt és Debreczeni Ferenc Ciki már nem is állnak szóba egymással. Nemrég a Metropolnak a Kossuth-díjas gitáros felháborodva azt mondta: Kóbor János és Benkő László forogna a sírjában, ha látná, mit művel a banda dobosa. Szerinte ugyanis felháborító, hogy Ciki megalapította az Omega Testamentum együttest. Lapunk meghallgatta a másik felet is: Benkő Balázs szerint édesapja helyeselné, hogy a dobos így viszi tovább az együttes 60 éven átívelő hagyatékát.

Omega
Az Omega együttes két legendája közt fájdalmas viszály alakult ki (Fotó: Facebook/Omega)

Benkő Balázs: Édesapám odafentről helyeslően bólogat!

Az Omega együttes 2020 végén elvesztette két tagját is: Benkő László billentyűs november 18-án, Mihály Tamás (az utolsó években már a zenekarral nem fellépő) basszusgitáros három nappal később hunyt el. 2021-ben pedig a frontember, Kóbor János hunyta le örökre a szemét koronavírus-fertőzés következtében. Majd Debreczeni Ferenc Ciki megalapította fiatal zenészekkel az Omega Testamentum zenekart. Molnár György szerint ez szentségtörés, mert az Omega Mecky és Benkő Laci halálával megszűnt létezni. Most megszólalt a botrányról az együttes legendás billentyűsének fia. 

A történet rendkívül egyszerű, és a legszebb benne, hogy mindenkinek igaza van – kezdte lapunknak Benkő Balázs

A feszültség úgy lobbant fel újra, hogy a nyáron hazánkban koncertezik újra a Scorpions, aminek az előzenekara lesz az Omega Testamentum, így is szerepel a plakáton. Mint ismert, jó pár évvel ezelőtt ez fordítva volt, a Scorpions volt apuék előzenekara. De a plakáton úgy is van írva, Omega Testamentum, jelezvén, hogy ez nem az eredeti banda… Debreczeni Ciki az új együttesben fiatal, tehetséges, nagyon zseni zenészekkel új, fiatalosabb hangzásban játssza a legendás dalokat. Az énekes meg sem próbálja utánozni Meckyt, mert ebben is igaza van Elefántnak, hogy ő egy kuriózum volt! Cikinek sem volt könnyű, de ő ebben a formában szeretné ápolni az Omega hagyatékát. És szerintem édesapám, aki mindig is életigenlő volt, ő ezt látva odafent helyeslően bólogat!

– zárta nyilatkozatát Benkő László fia.

 

Top hírekHírlevél-feliratkozás