Megtudtuk, mit nem vállalt be a Hazatalálsz stábja





Véget ért az egyik legizgalmasabb hazai, napi sorozat 2. évada. Illés Gabriella, a Hazatalálsz producere bepillantást engedett a kulisszák mögé.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.04.29.
Hazatalálsz Illés Gabriella kulisszatitkok

Elképesztő tavaszon van túl a TV2, hiszen három sikerműsorral szinte letarolta a tévés piacot. A Házasság első látásra az elmúlt évek egyik legnézettebb reality-je volt, és a csatorna nem engedte el a hétköznap estéket, hiszen rögtön utána kezdődött a Hazatalálsz, ami az egyik legizgalmasabb napi sorozatként vonul be a hazai televíziózás történetébe. A produkcióról Illés Gabriella, a show producere mesélt lapunknak.

Illés Gabriella a Hazatalálsz forgatásán
Illés Gabriella a Hazatalálsz forgatásán – Fotó: TulipánTündér Produkció / Illés Gabriella

Egy 30 epizódos sorozatot nem kis munka összerakni, és a stábnak csak egy nyara volt rá, amikor minden perc drága, de van, amit a legjobb szakemberek sem tudnak megoldani.

Nekem producerként nagy kihívás volt, hogy manapság már a klímaváltozással is számolni kell. Háromszor is volt olyan, hogy hirtelen jégeső támadt, és halasztani kellett a forgatást.

A filmes elmesélte a sorozat egyik kulcsjelenetének felvételi nehézségét:

„Volt egy jelenet, amit a nézők nemrég láthattak, amikor Raja öngyilkos akar lenni, le akar ugrani a viaduktról. Azt harmadik nekifutásra sikerült felvennünk, mert kétszer elmosta az eső. És ott kaszkadőrre, kiemelt helyszíni biztosításra, szóval nagyon sok mindenre volt szükség, nem volt egyszerű feladat mindent újraszervezni.”

Sőt, volt olyan, hogy egy nagyszabású esemény miatt Gabi inkább a saját tulajdonát kockáztatta, annyira veszélyes volt leforgatni a megfelelő képsorokat.

„Az évad forgatási periódusának zárásaként felgyújtottunk egy házat, a történet szerint Virág nagymamájának a nyaralóját. Legalábbis pirotechnikai megoldásokkal elértük, hogy a sorozatban leégjen az épület. 

Erre nem mertem producerként ingatlant bérelni, inkább felajánlottam a saját fóti telkemet helyszínnek, hogy ha esetleg valami balul ütne ki, akkor ne kelljen senkivel veszekedni miatta

– emlékezett nevetve a producer.

Hazatalálsz illés gabriella Kamarás Iván hazatalálsz
Gyönyörű helyszínen kreatív megbeszélés Kamarás Ivánnal – Fotó: TulipánTündér Produkció / Illés Gabriella

Folyamatosan növelték a tétet, versenyt futottak az idővel, hiszen nyáron rengeteg a napsütötte óra, az éjszakák viszont rövidek, így sokszor csak mindössze 6 órájuk volt, hogy sötétben rögzítsék a megfelelő jeleneteket. A minőségi munka pedig néha hátráltatta a feszített tempót.

Gabi elmesélt egy történetet, amikor egy jelenet annyira jól sikerült, hogy egy másikat el kellett halasztani miatta.

„Annál a jelenetnél, ahol Raja számon kéri Editet, Jaskó Bálint annyira beleélte magát a szerepbe, hogy az egész esti kiabálástól elment a hangja. Így a másnapi forgatást, amikor Száraz Dénessel lett volna közös jelenetük, hetekkel később vettük fel, amikor újra minden körülmény összeállt.”

Hatalmasat ünnepelt a Hazatalálsz stábja

Általános szokás, hogy a filmek, és sorozatok végén a stáb legalábbis egy koccintással megünnepli a közös munkát. A sorozat esetében ez picit máshogy történt.

„Nálunk, a TulipánTündér Produkciónál (a Hazatalálsz gyártója – a szerk.) nyitóbuli is szokott lenni a forgatás előtt, hogy találkozzunk, ráhangolódjunk a közös munkára. Sőt, a széria első évadánál a színészek és stáb kezdeményezésére tartottunk „felezőbulit” is, amikor a munkálatok első részével készen voltunk, de idén erre nem volt időnk az intenzív forgatás miatt. Viszont a végén csináltunk egy hatalmas party-t, ami olyan jól sikerült, hogy hajnali fél 5-kor már szó szerint ránk kapcsolták a villanyt a szórakozóhelyen. Az pedig külön boldogság nekem, hogy a több száz fős stábból csak négy ember nem volt ott, de mind hivatalos elfoglaltság miatt”– mondta Gabi.

Az, hogy lesz-e folytatás, még a jövő zenéje, de az biztos, hogy a sorozat stabil rajongótábora bármikor szívesen visszatér Farkasligetbe.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás