Kiderült, II. Erzsébet melyik férfira emlékezett vissza szívesen a halála előtt





Egy év telt el azóta, hogy örökre lehunyta a szemét az Egyesült Királyság leghosszabb ideig kormányzó uralkodója, II. Erzsébet. Az évforduló közeledtével egy bennfentes osztott meg bensőséges részleteket a királynő halálával kapcsolatban.



Megosztás
Szerző: H.A.
Létrehozva: 2023.09.07.
Módosítva: 2023.09.07.
II Erzsébet halál III Károly bennfentes temetés

II. Erzsébet 70 éven át uralkodott az Egyesült Királyságban, egészen tavaly szeptember 8-án bekövetkezett haláláig. A néhai királynő már a 96. évében járt, a halálhír mégis megdöbbentette a világot, és egy egész nemzetet borított gyászba. Az egyéves évfordulóhoz közeledve dr. Iain Greenshields lelkész, a skót egyház közgyűlésének moderátora – aki annak idején a királynő temetésénél és III. Károly koronázásánál is fontos szerepet töltött be – felidézte II. Erzsébet életének utolsó napjait.

II.erzsébet
Fotó: Steve Reigate

A lelkész elmondása szerint a királynő ugyan testileg törékennyé és gyengébbé vált, de szellemileg a végső percekig megőrizte frissességét. II. Erzsébet Balmoralban töltötte az utolsó napjait, és sokat emlegette, mennyire szereti ezt a helyet. Greenshields azt is elárulta, ki volt az a férfi, akit a királynő különösen gyakran szóba hozott az útja végéhez közeledve.

Az apját, VI. Györgyöt emlegette, és azt, hogy az ő hite mekkora hatást gyakorolt rá. Édesanyám jutott ilyenkor eszembe, aki szintén sokat beszélt a hitről a halála előtt, noha ezt előtte soha nem tette

– jegyezte meg a skót egyház közgyűlésének moderátora, aki szerint meglehet, ilyenkor az emberek tudat alatt már felkészülnek a végső távozásra. Megsúgta, hogy a királynő nyugodt és megbékélt volt élete alkonyán, és úgy ment el, hogy nem bánt meg semmit. 

II. Erzsébet halálát követően fia, az akkori Károly herceg lépett a trónra. Az évforduló hetével kapcsolatban a királyi pár, III. Károly és felesége, Kamilla, előreláthatóan semmilyen nyilvános eseményen nem vesz majd részt – tudta meg a Mirror.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás