Az Üllői út és a Könyves Kálmán körút sarkán, a népligeti buszpályaudvar mögötti területen épül a főváros új világszínvonalú csarnoka. Gőzerővel haladnak, már a teljes váza elkészült az arénának, ami 20 022 fő befogadására lesz alkalmas. Szinte napra pontosan egy év múlva, 2022. január 14-én, a férfi kézilabda Eb-n avatják.

Fotó: Metropol/Nagy Zoltán

Multifunkcionális csarnok épül

Habár az új népligeti csarnok a jövő évi kézilabda Eb-re készül, számos esemény megrendezésére alkalmas lesz. Koncertek, rendezvények, kiállítások mellett az összes létező teremsportág számára megfelelő szabványokkal rendelkezik. Kosárlabda, röplabda, jégkorong és tenisz meccsek, sőt, lovas, valamint motoros versenyeket is rendezhetnek.

Egy huszonegyedik századi, modern, a világ bármely pontján helytálló multifunkcionális aréna épül, ami kitűnően alkalmas lesz nemzetközi- és hazai sporteseményekre, kulturális eseményekre, koncertekre – mondta korábban Fürjes Balázs Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár.

Népliget, csarnok

Már árulják a jegyeket

Szerdán elindult a jegyértékesítés a jövő januári, magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Eb budapesti mérkőzéseire. A nyitómérkőzést az új népligeti csarnokban a magyar válogatott játssza. Napijegyekkel, családi jegyekkel és bérletekkel is készülnek. A nyitónapra már 7900 forinttól lehet normál, 5900 forinttól családi jegyet vásárolni. A budapesti csoportkör bérletének ára 20 900 forinttól indul.

A csarnok látványterve Fotó: Facebook

Élménycsomagok az Eb-re

A napijegyek mellett elérhetőek az úgynevezett hospitality jegyek is, amelyek a legjobb kilátást biztosító helyekkel, catering szolgáltatással és meglepetés ajándékkal várják a szurkolókat.

– Az élménycsomagokkal a szurkoló minden olyan élményt és szórakozási, pihenési és kikapcsolódási lehetőséget megkap, amit a nálunk töltött időszak alatt átélhet. Egyetlen vásárlással megválthatja a programját, ráadásul az applikáció segítségével ezeket a szolgáltatásokat egyszerűen igénybe tudja venni – mondta Bíró Szabolcs, a jövő évi Eb szervezőbizottságának vezetője.