A Ferencváros a Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulójában 1-0-ra kikapott a Dinamo Kijev otthonában. A magyar csapat egyetlen ponttal a Juventus, a Barcelona, és az ukrán csapat mögött a G csoport negyedik helyén végzett, és befejezte a szereplését.

Szerhij Rebrov Fotó: Török Attila/Nemzeti Sport

Külföldi kérők

Szerhij Rebrov 2018 óta irányítja a Ferencvárost, amellyel két bajnoki címet nyert, és előbb az Európa-liga, majd a Bajnokok Ligája csoportkörébe is eljutott a csapattal. Az ukrán tréner a Fradi egyik főhőse, sikerei fő letéteményese. Magyarországi munkássága során két európai sztárcsapat is érdeklődött iránta, idén nyáron a Dinamo Kijevnél és a Fenerbahcénál merült fel a neve. Rebrov végül a Fradinál maradt, de a következő fél év újabb kérőkről szólhat, hiszen az ukrán szakember ismét maradandót alkotott.

Már a jövőre fókuszál

Miután a Ferencváros kedden 1-0-ra kikapott a Dinamo Kijev otthonában, és kiesett a BL-ből, Rebrov már a további terveiről beszélt.

Szeretnék még egyszer vagy akár többször is a Bajnokok Ligájában szerepelni a Ferencvárossal – fogalmazott Rebrov. – A klub az idén 15 év után először jutott el a nemzetközi porondra, és nem szeretne újra ennyit várni.

Rebrov jól érzi magát a Fradinál, és óriási népszerűségnek örvend a szurkolók körében. Úgy fest, nem gondol a távozásra, a magyar csapatnál képzeli el a jövőjét.

Folyamatos fejlődés

Rebrov szerint az őszi Bajnokok Ligája-szereplés során, a Barcelona, a Dinamo Kijev és a Juventus elleni meccseken folyamatosan fejlődött a Fradi.

– Mindenki megérezte, hogy ezen a szinten nem szabad sok gyermeteg hibát elkövetni – vélekedett az ukrán tréner a Ferencváros hivatalos oldalán. – Ha összehasonlítjuk az első, budapesti Dinamo elleni mérkőzést a keddi, kijevi összecsapással, láthatjuk, hogy sokkal jobban játszottunk Kijevben. Csapatként is nagyon sokat fejlődtünk.