Ők Marco Rossi márciusi keretének legnagyobb vesztesei





Kezd körvonalazódni Marco Rossi szövetségi kapitány Európa-bajnokságra tervezett játékoskerete.



Megosztás
Szerző: LL
Létrehozva: 2024.03.14.
Marco Rossi Schäfer András Dárdai Márton Eb 2024 magyar válogatott

Marco Rossi szövetségi kapitány első 2024-es válogatott kerete természetesen még nem egyenlő azzal, hogy labdarúgó-válogatottunk milyen összetételben utazik majd a nyári, németországi Európa-bajnokságra. Ugyanakkor irányadónak mindenképpen számíthat, hogy kik kaptak meghívót olasz-magyar szakvezetőnktől a márciusi felkészülési meccsekre. Vannak közöttük nagy visszatérők, és a kimaradottak között is akadnak olyan hiányzók, akiknek lehet esélyük az Eb-szereplésre.

Rossi és Schäfer a 2021-es Eb német-magyar meccse (2-2) után: idén ismételhetnek
Rossi és Schäfer a 2021-es Eb német-magyar meccse (2-2) után / Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

A mieink előbb jövő pénteken Törökország, majd négy nappal később Koszovó legjobbjait fogadják a Puskás Arénában. A fedélzeten egyetlen újoncként a német korosztályos válogatottak végigjárása után a magyar nemzeti csapatot választó Dárdai Mártonnal. Rajta kívül Vancsa Zalán behívása keltette a legnagyobb feltűnést, aki 2022 nyarán már bemutatkozott ugyan a Rossi-csapatban (az olaszországi 2-1-es Nemzetek Ligája-vereség hajráperceiben), de a még mindig csak 19 éves támadó azóta most először került közel a tűzhöz.

A keret legnagyobb visszatérői:

Vancsa Zalán (Lommel - Belgium): 19 hónap múltán;

Schäfer András (Union - Németország): 18 hónap múltán;

Tóth Balázs (Fehérvár): 16 hónap múltán;

Kleinheisler László (Hajduk Split - Horvátország): 9 hónap múltán.

Ők tehát az új keret nagy nyertesei, míg a nagy vesztesek azok, akik formahanyatlásuk, kevesebb játéklehetőségük miatt kimaradtak (ez alól az egyetlen kivétel a Freiburgban jegelt Szalai Attila, aki Rossi szerint kiérdemelte a különleges bánásmódot). 

– Egy ilyen tornán kell a nemzetközi tapasztalat, és nekünk majd ezt is figyelembe kell vennünk, így például Botka Endre, vagy Fiola Attila esetében az, hogy most nincsenek itt, nem jelenti azt, hogy júniusban sem lesznek – mondta Rossi.

Korábbi kerettagjai közül Botka keveset játszik a Fradiban, a vidis Fiola pedig októberi sérülése óta lábadozik. Szót érdemel még Németh András kimaradása is, a 21 éves csatár rendre csak csereként szerepel a német másodosztályú Hamburgban, és tétmeccsen már 13 hónapja nem szerzett gólt.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás