Marco Rossi dörzsölheti a tenyerét: borultak az Eb-rivális tervei





Bajban Julian Nagelsmann, közbeszól a Bajnokok Ligája-döntő. Az Európa-bajnokság előtt keresztülhúzza a német válogatott felkészülési programját a kerettagok igazolt hiányzása.



Megosztás
Szerző: LL
Létrehozva: 2024.05.10.
Marco Rossi Bajnokok Ligája Eb 2024 Julian Nagelsmann sportfogadás

Több kulcsemberét is nélkülözni kényszerül majd az Európa-bajnoki felkészülés során Julian Nagelsmann, a német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. Az európai kupasorozatok közül a Bajnokok Ligája döntőjét rendezik a legkésőbbi időpontban: a Borussia Dortmund és a Real Madrid június 1-jén, a londoni Wembley-ben csap össze. Minden bizonnyal mindkét csapatból hív be játékosokat a házigazdák szakvezetője, aki kevesebb mint két héttel később (június 14-én) már az Eb nyitómeccsén dirigálja a csapatát.

Soccer: European Championship, draw - preliminary round in Hamburg
Marco Rossi, a magyar, Murat Yakin, a svájci és Julian Nagelsmann (balról jobbra), a német válogatott kapitánya a sorsoláson Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

A Real Madridot erősíti a Nationalelf két rutinos alapembere: a 68-szoros válogatott védő, Antonio Rüdiger, és a tavasszal visszatért, 108-szoros válogatott középpályás, Toni Kroos. 

A Dortmundból legutóbb, márciusban (2-0 a franciák és 2-1 a hollandok elleni felkészülési meccsen) csak a csatár Niclas Füllkrug szerepelt a német válogatottban. Ugyanakkor már eddig is sok kritika érte Nagelsmannt, amiért nem hívta be a 78. válogatottságát tavaly novemberben elért Mats Hummelst, aki a szeptember óta mellőzött (11-szeres válogatott) Nico Schlotterbeckkel együtt remekelt a BL-sorozatban.

Az egyenes kieséses szakaszban a PSV Eindhovent, az Atlético Madridot, majd legutóbb a Paris Saint-Germaint felülmúlt dortmundiak bekkjeit nem véletlenül hirdeti klubjuk „Európa legjobb védőkettőseként”: a szezonbeli 12 meccsen csak 9 gólt kaptak.

Rajtuk kívül esélyes a német Eb-kerettagságra Julian Brandt is; a 28 éves támadó középpályás – Hummelshez hasonlóan – novemberben még lejátszotta a 47. meccsét a válogatottban, de márciusban kimaradt Nagelsmann névsorából.

Vagyis Nagelsmann legalább három, de jó eséllyel több fontos futballistájára nem számíthat majd a weimari edzőtáborban – jelentette a Sport1.de. Sőt, a BL-döntő után két nappal, Nürnbergben (június 3.), az Ukrajna elleni felkészülési meccset is legfeljebb a lelátóról nézhetik majd Kroosék. Legkorábban a 7-i, mönchengladbachi főpróbán, Görögország ellen állhat össze a német válogatott, hogy aztán 14-én már Skócia ellen játssza Münchenben az Eb nyitómeccsét (a Nationalelf ezt követően, 19-én, Stuttgartban fogadja a magyar, 23-án, Frankfurtban pedig a svájci válogatottat.





Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás