Kezet fogtak, Messi elkápráztatta elfeledett, magyar válogatott ellenfelét

Sallói Dániel és Lionel Messi volt a két csapatkapitány, kezet fogtak a meccs előtt. Óriási közönség és nagy Messi-gól: a semmiből is villanni képes a világsztár.Megosztás
Szerző: LL
Létrehozva: 2024.04.17.
Módosítva: 2024.04.17.
sallói dániel Lionel Messi MLS

Gazdag Dániel után másik MLS-légiósunk, Sallói Dániel sem sok sikerélménnyel gazdagodott az észak-amerikai profiligába igazolt Lionel Messi csapata ellen. Az Inter Miami vasárnap 3-2-re nyert a Sporting Kansas City vendégeként (Gazdagékat még a tavalyi ligakupa-elődöntőben 4-1-re lépték le a floridaiak). A magyar válogatottban 2021-ben négyszer szerepelt, de újabban nem hívott magyar támadó számára mégis nagy élményt jelentett a Messiék elleni meccs.

Sallói (balra) és Messi, a két csapatkapitány
Sallói (balra) és Messi, a két csapatkapitány / Fotó: AFP

A meccs előtt Sallói csapatkapitányként vezethette pályára társait, méghozzá az Arrowhead Stadion 72 610 nézője előtt. Kezet fogott Messivel, az argentin és Miami-mezek alapján sokan leginkább Messire voltak kíváncsiak az MLS történetének harmadik legnépesebb közönségéből. A világbajnok, 8-szoros aranylabdás klasszis bombagóllal és gólpasszal vette ki részét a győzelemből. A Kansas City futballistái és magyar származású edzőjük, Vermes Péter („Ilyesmit nemigen láthatunk az MLS-ben, kivéve, ha ellenük játszunk”) utóbb alig győzték emlegetni, milyen különleges volt a hangulat és a meccs is Messi, Luis Suárez, Jordi Alba, Sergio Busquets és a többiek ellen. 

De hiába a több korábbi Barcelona-világsztár, Sallói is kiemelte, hogy a két csapat között Messi zsenialitása jelentette a különbséget.

A semmiből is képes alkotni valamit.

De a tűz kezdettől megvolt a csapatunkban, bátran küzdöttünkmondta Sallói Dániel.

Az Inter Miami vezeti a keleti főcsoportot, a Kansas City 8 forduló után a 9. nyugaton.

 

Top hírekHírlevél-feliratkozás