„Könyörög, hogy ne menjek el” – anyaként nehezebb a dolga a vb-re készülő magyar sztárnak





Márton Anita kisgyermekes anyaként készül a budapesti atlétikai világbajnokságra, és elárulta, mennyi ideje maradt az élsportra.



Megosztás
Szerző: CHI
Létrehozva: 2023.06.30.
Márton Anita atlétika vb

Márton Anita gőzerővel készül az augusztus 19. és 27. között rendezendő budapesti atlétikai világbajnokságra. Az olimpiai bronzérmes, vb-ezüstérmes, fedett pályás világbajnok magyar súlylökő az Origónak elmondta, az egész családja támogatja a karrierjét.

Márton Anita
Fotó: KOVÁCS PÉTER

„Nyíregyházán edzőtáborozunk, és elkísért Luca is. Két és fél éves, de így tudjuk a leggördülékenyebben megoldani. A férjem is jön velünk, és amíg edzem, ő van Lucával. Szerencsés vagyok, mert az egész család támogatja a karrieremet, máshogy nem lehetne csinálni. Nem panaszkodom, mert Luca elég jó alvó, ráadásul ilyenkor az edzőtáborokban nincs rohangálás, nincs az, hogy csak elszaladok ide vagy oda, vagy kiteregetek, ilyenkor csak evés és edzés van, koncentráltan itt tudok lenni.”

A 34 éves szegedi atléta elárulta, nehezebb a dolga anyaként, de egyáltalán nem lehetetlen megoldást találni a feladatokra.

„Nekem kicsit bonyolultabb volt a visszatérés a szülés után, mint másoknak, mert volt egy térdsérülésem is, az majdhogynem jobban akadályozott, mint a gyerekvállalás. Az elején megvoltak azok az időszakok, amikor jóval kevesebbet tudtam pihenni, mert Luca épp akkor aludt, amikor edzésen voltam. Nehéz volt az is, amikor eleinte nehezen viselte a távollétemet, olyankor nem akart velem beszélni a telefonban vagy sírva fakadt, ez lelkileg nagyon megnehezítette a dolgot. Előfordul, hogy csimpaszkodik a lábamba, amikor indulok, könyörög, hogy ne menjek el, ezek nem annyira könnyű helyzetek. Összességében sokkal nehezebb anyaként, mint előtte, de nem lehetetlen.”

Hozzátette, nagyon várja már a budapesti világbajnokságot, ahol szinte biztosra vehető, hogy ott lesz a mezőnyben.

„Egy világbajnokságon indulás mindig teher valamilyen szinten, hiszen szeretné megmutatni az ember, hogy mit tud. Mindenféleképpen egy különleges vb lesz a mostani minden magyar atléta számára.”





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás