A világon hosszú évek óta folynak tudományos kísérletek, amelyek célja állati sejtekből tenyésztett húsnemű előállítása. A tudósok nagy erőkkel dolgoznak azon, hogy tökéletesítsék a technológiát, amely azonban igen drága. A mesterséges hús előállításában minden jel szerint az USA-beli Eat Just nevű vállalkozás lett a befutó.

A szingapúri döntéssel a több éve tartó engedélyeztetési hercehurcák után most szabad út nyílik a cég előtt, amely a csirkehúst egyelőre kisebb darabokban hozza majd forgalomba. Hogy a hús exportálását mikor kezdik meg, a vállalkozás egyelőre nem közölte.

A mesterséges hús komoly ökológiai előnyöket hozhat a világ számára, csökkentve a káros szén-dioxid kibocsátást, illetve a talaj károsodását, nem beszélve arról, hogy a laboratóriumi körülmények előállított élelmiszer az állatok sokkal humánusabb körülmények között való tartását is lehetővé teszi.