Sarusi-Kis Flóra gyógypedagógusi pályája után, énekesi tevékenysége mellett vágott bele a vegán és cukormentes torták készítésébe.

„A párommal 98 százalékban vegán módon étkezünk, és biztatni is szeretnénk az embereket, hogy nyíljanak e felé, és tapasztalják meg, mennyire változatosan lehet így táplálkozni. Nem beszélve arról, hogy a vegán sütik nagyon finomak! ”– tudjuk meg Flórától, aki tortáival nap mint nap bizonyítja ezt az állítást. Az is kiderül, hogy a fiatal pár környezetvédelmi okok miatt döntött a vegán életmód mellett, mint mondták: ez talán a legegyszerűbb módja annak, hogy az egyes emberek tegyen a szebb jövő érdekében. Ezért sem csoda, hogy ha az élet úgy hozza, Flóráéknál a fenntartható jövőt támogatandó akár egy gardróbvásárba is belefuthatunk a sütik és vegán italok mellett.

Sarusi-Kis Flóra sütijeit érdemes megkóstolni (Fotó: Metropol/Nagy Zoltán)

Maracuja-kókusz „túró” (Fotó: Metropol/Nagy Zoltán)

A Hearty Veganban a cukorbetegek és a gluténérzékenyek is megtalálják az ő süteményüket.

„Mi a tojás, az állati fehérjék mellett a glutént is kihagyjuk az alapanyagok közül, az egyetlen babka kivételével, aminek akkor a sikere van, hogy muszáj csinálnunk. Kristálycukor helyett is alternatív, természetes helyettesítőket használunk, és a különböző lisztekből is a legjobb minőségűekkel dolgozunk csak” – számolt be Flóra. Hozzátette, egyik süteményük sem nyers, sütött piskótából áll, és főzött krém kerül bele.

Flóra és Ádám (Fotó: Metropol/Nagy Zoltán)

Málna-tonkabab-csoki (Fotó: Metropol/Nagy Zoltán)

Narancsos trüffel (Fotó: Metropol/Nagy Zoltán)

„Nekem a nyers vegánok egy idő után nem okoztak kihívást, számomra a süti, az sült, ezt szeretem.”

Aki kíváncsi, milyen vegán sütit készít szívből Flóra, augusztus 9-étől mehet kóstolgatni a Páva utcába.

Mangó-eper (Fotó: Metropol/Nagy Zoltán)

A kávé is vegán! (Fotó: Metropol/Nagy Zoltán)

Mi már maximálisan meg vagyunk győzve arról, hogy itt minden finom.