RETRO RÁDIÓ

Rá se ránts, ez paleo töltött paprika! – Fodor Erika konyhájából





Kapható már egész jó áron finom hazai paprika, amelyet persze most elsősorban nyersen és ropogósan érdemes fogyasztani, de azért ha megkívánnánk egy szaftos és tápláló, de szénhidrátszegény paleo töltött paprikát, ne gondolkodjunk sokat! Ennek az ételnek úgyis a paradicsomszósz és a hús adja a szívét-lelkét, a rizst és a rántást elfelejthetjük, ezek hiánya csak növeli a töltött paprikánk eredeti élvezeti értékét.



Megosztás
Szerző: Fodor Erika
Létrehozva: 2021.06.19.
reform

Hozzávaló (4 főre bőségesen)

Tisztán paradicsomos húsgombóc (Szerző felvétele)

10 darab tölteni való (TV) paprika

1 kg darálthús (sertés, pulyka, marha vagy vegyes)

1 nagy (vagy 2 kisebb) gerezd fokhagyma

2 fej vöröshagyma

Kókuszzsír vagy zsír, olaj

só, bors

50 dkg sűrű paradicsomszósz (cukrozatlan)

2,5 dl paradicsomlé (natúr)

Pirítjuk a tölteléket a paprika talpán (Szerző felvétele)

Elkészítés

Házi paradicsomlével a legjobb! (Szerző felvétele)

A zsiradékon megpirítjuk a szeletekre vágott hagymát. A darálthúst a fűszerekkel, sóval kedvünk szerint ízesítjük, majd betöltjük a megmosott és kicsumázott TV paprikákat, amelyeket egyesével, a töltelékes oldalán, csúcsával felfelé beleállítunk a zsiradékon piruló hagyma közé a lábas aljára, hogy piruljon a husis rész. Ha több a töltelék, mint a paprika, akkor pucér gombócokat formázunk, és azokat is áthengergetve megpirítjuk egy picit. Ráöntjük a paradicsomszószt és a levet, majd fedő alatt összepuhítjuk. Figyeljünk, hogy ne főzzük szét a paprikákat!

 

Tuti Tipp

Se rizs, se rántás!

A darálthúshoz rizs helyett keverhetünk reszelt cukkinit vagy reszelt sárgarépát, hogy lazítsa egy kicsit a tölteléket. Fél kiló húshoz kb 10–15 dekányit nyersen összedolgozva.

+1Tipp

A paprika csumája sokat hozzáad az ízéhez – kár lenne kihagyni! (Szerző felvétele)

A paprikák csumáját is feltétlen főzzük bele az ételbe, mert nagyon jó ízt ad neki. Főzés után ezeket kivehetjük, de akár el is fogyasztható.

 





Ezeket olvastad már?
Medvehagymás sauté gombával és csirkecsíkkal

Medvehagymás sauté gombával és csirkecsíkkal

Hamis somlói – Így mentsük meg a húsvétikalács-maradékot!

Hamis somlói – Így mentsük meg a húsvétikalács-maradékot!

Béla Bácsi várja a vendégeket kóstolni, akár minden héten!

Béla Bácsi várja a vendégeket kóstolni, akár minden héten!

Egy kis egészséges nassra vágysz? Itt találsz nyers vegánt is!

Egy kis egészséges nassra vágysz? Itt találsz nyers vegánt is!

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás