Giando Gelateria: Olasz sziget a Haris közben





Giandomenico Spotorno Olmo, becenevén Giando Budapestet választotta álmai megvalósítására. A mindössze 24 éves olasz fiatalember a Giando Gelateriával a Haris közben hozott létre egy igazi olasz szigetet, 100 százalékban Olaszországból hozott alapanyagokból készített gelatóval, olasz zenével, olasz vendéglátással. Minket meggyőzött – Giando is, hát még a gelatója!



Megosztás
Szerző: Fodor Erika
Létrehozva: 2022.07.03.
Giando Gelato

Giando ragaszkodik hozzá, hogy gelatónak nevezzük, amit ő készít, mert állítása szerint ez nem ugyanaz, mint a nálunk kapható fagyi, még akkor sem, ha azt írják oda, hogy olasz fagyi.

„Hét éve élek Budapesten, egy nyári melegben a Bazilikánál sétálgattam, és jólesett volna egy hűsítő gelato, de ilyet nem találtam sehol. Ekkor elhatároztam, hogy csinálok itt én egy ilyen helyet” – meséli Giando, miközben felszolgálja nekünk egyik kedvenc specialitását, az olasz eszpresszóban tálalt fior di latte gelatót. Giando eredetileg az orvosira jött tanulni Budapestre, mert anyai ágon több felmenője is plasztikai sebészettel foglalkozott, de hamar rájött, hogy neki saját útját kell járnia.

Íme egy lampone-mango gelato Fotó: Metropol/Fodor Erika
Giando mindenkinek ajánl valamit Fotó: Fodor Erika

„Az anyám plasztikai sebész, az apám saját vállalkozást vezet otthon. A felmenőim között sportolók, orvosok és üzletemberek vannak. Azt tanultam tőlük, hogy azt csináld, amit szeretsz, és abba nagyon sok munkát fektess bele” – tudjuk meg a 24 éves olasz fiatembertől. Arra a kérdésünkre, hogy miért pont gelateriát csinál, azt felelte: mert ő olasz, és valami hamisítatlanul olasz dologgal akart kezdeni, erre tökéletes a gelato, mert abból úgyis hiány volt nálunk.

Kicsi a rakás… Fotó: Fodor Erika
Igazi gelato Fotó: Metropol/Fodor Erika

„Ezt különösebb tapasztalat nélkül tudom csinálni. Van egy csodálatos olasz üzlettársam, aki 30 éve ezzel foglalkozik, ő is garancia. Minden alapanyag Olaszországból érkezik, még a gelateria berendezése is. Egyedül a gyümölcsöket hozzuk az itteni nagybani piacról” – árulja el Giando, aki hajnaltól zárás utánig ott van minden nap, és együtt dolgozik a társaival, anyagot szerez be, fel- és kiszolgál, mert hiszi, hogy csak a munka által szerzett tapasztalat teszi jó vezetővé az embert, csináljon bármit is.

Giando személyesen szolgálja fel a fior di lattet kávéval Fotó: Fodor Erika

„Ez az én vállalkozásom, nekem ezt nem elég nagyon jól csinálni. Én tökéleteset akarok adni a vendégeknek – gelatóval, szóval, vendégszeretettel.”

Készül a nagy adag gelato Fotó: Fodor Erika

Giando tervei szerint lenne majd a Fővám téren és a Corvinnál is Giando, valamint szép lassan meghódítaná gelatójával a környező országokat is.





Ezeket olvastad már?
Csökkenti az étvágyat, segíti a fogyást – Megfizethető ételt dicsér a táplálkozási szakértő

Csökkenti az étvágyat, segíti a fogyást – Megfizethető ételt dicsér a táplálkozási szakértő

Lecsó paradicsom nélkül – Olvasónk receptje

Lecsó paradicsom nélkül – Olvasónk receptje

Egy pohár pisztáciamisu? - Igazi nagykávéházi desszert otthon is! - videóval

Egy pohár pisztáciamisu? - Igazi nagykávéházi desszert otthon is! - videóval

A Centrálban jártunk – Még a konyhába is bejutottunk! – Mutatjuk videón

A Centrálban jártunk – Még a konyhába is bejutottunk! – Mutatjuk videón

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás