Csirkenokedli húspártiaknak, egyenesen olvasónk konyhájából





Olvasónk azoknak ajánlja nokedlireceptjét, akik még tészta helyett is húst ennének, és hozzá még egy kis szalonnás köretet is javasol.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.03.06.
Csirkenokedli

A csirkehúsból készült nokedli receptjét György Ildikó osztotta meg a Metropol újításra nyitott olvasóival.

Csirkenokedli szalonnával és gombával plusz fehérjésítve (Olvasó felvétele)

- Sportember vagyok, naponta 3-4 edzést tartok, szükségem van az állati fehérjére. Vallom, hogy nem a zsír hizlal, hanem a cukor és a szénhidrát, ami ráadásul nagyon rosszat tesz az ízületeknek is. Ezeket nem fogyasztom, igyekszem a használatukat elkerülni. Ezért találtam ki, hogy a nokedlibe inkább húst teszek búzaliszt helyett. Nekem bejött. Egy próbát megér! Ez így magában is finom tejföllel vagy anélkül. Én még egy kis kolozsvári szalonnát is pirítok mellé zsíron, gombával, hogy meglegyen a szükséges fehérjedózis.

Én így szeretem! (Olvasó felvétele)

Hozzávalók

1,5 darab csirkemell

6 tojás

3-4 evőkanál alternatív liszt (pl csicseriborsóliszt)

só, bors ízlés szerint

Elkészítés

A csirkemellet az aprítógépben ledarálom, majd ugyanide hozzáteszem a 6 tojást, az alternatív lisztet, sót, borsót és folytatom a géppel a mixelést addig, amíg megfelelő állagú lesz a massza. Forrásban lévő vízbe beleszaggatom a nokedlit.

 





Ezeket olvastad már?
Csökkenti az étvágyat, segíti a fogyást – Megfizethető ételt dicsér a táplálkozási szakértő

Csökkenti az étvágyat, segíti a fogyást – Megfizethető ételt dicsér a táplálkozási szakértő

Lecsó paradicsom nélkül – Olvasónk receptje

Lecsó paradicsom nélkül – Olvasónk receptje

Egy pohár pisztáciamisu? - Igazi nagykávéházi desszert otthon is! - videóval

Egy pohár pisztáciamisu? - Igazi nagykávéházi desszert otthon is! - videóval

A Centrálban jártunk – Még a konyhába is bejutottunk! – Mutatjuk videón

A Centrálban jártunk – Még a konyhába is bejutottunk! – Mutatjuk videón

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás