Varga Milán 20 esztendősen nyitotta meg saját pizzázóját Újbuda és Budafok határán, a Kossuth Lajos utca 1. szám alatt, még a tavaszi korlátozások első napján, kifejezetten azzal a szándékkal, hogy a helyben sütött pizzáit házhozszállítással juttassa el a vevőknek.

Kész, rajt, irány a megrendelő! (Fotó: Metropol)

A fiatalember a járvány első hulláma alatt azzal is igyekezett otthonmaradásra buzdítani az időseket, hogy nyitási akcióként felajánlott minden XI. és XXII. kerületben élő 70 év felettinek egy ajándék pizzát.

Speciális a szeletelés is (Fotó: Metropol)

– Eredetileg is az volt a szándékom, hogy a bevételből támogatást nyújtok például a vakok számára, hiszen az egyik szememre én sem látok, de az élet mást hozott. Úgy döntöttem, covid idején az időseknek van szükségük segítségre – mondja a Metropolnak Varga Milán, akivel pizzériája nyitásának harmadik napján már a Reuters is interjút készített, amit a New York Times is átvett.

Kézzel gyúrt és nyújtott tészta (Fotó: Metropol)

Milán a későbbiekben a kisgyermekükkel otthon lévő anyukáknak is kedvezett az időseknek nyújtott segítséghez hasonlóan. Most, a második hullám idején is újabb és újabb pizza-fajtákon töri a fejét, és örvendezteti meg ezzel az olasz konyha kedvelőit, nemcsak Dél-Budán.

Milán saját öntetet is küld a pizzához (Fotó: Metropol)

A kiválasztott pizzát a helyszínről is el lehet vinni, de működik továbbra is a házhozszállítás.