A helyes táplálkozást az iskolában nem tanítják, éppen ezért minél jobban ismerjük a saját szervezetünket, annál nagyobb esélyünk van a fogyásra. A legtöbben azért bukják el a diétát, mert nem ismerik fel, hogy mikor szomjasak, mikor éhesek, mikor és melyik ételfajtából mennyit ehetnek, kizárólag az edzésre és az energia pótlására fókuszálnak. Pedig az edzés mellett minimálisra kell csökkenteni a szénhidrátbevitelt.

 

A diétasikere 70%-ban a táplálkozáson múlik. Fotó: Shutterstock

A tészta, kenyér és a liszt tiltó listás, ha feszes feneket szeretnénk. Fontos infó, hogy a xilitnek is van szénhidráttartalma és bizonyos gyümölcsök is sok szénhidrátot hordoznak, úgyhogy ezekkel bánjunk csínján. A tej, a túró, és a joghurt viszont szabad jelzést kap. Minél nyersebb, feldolgozatlanabb az étel, annál jobb. Bátran ehető a hal, a sovány hús, a zöldségek, a tofu, a tojás, a teljes kiőrlésű pékárú, a bulgur, a köles, a barna rizs. A diétasikere 70%-ban a táplálkozáson múlik.

Szigorú szabályok
• Napi 2000 kalória süteményből és cukros üdítőkből nem ugyanazt az eredményt mutatja a testen, mint 2000 kalória brokkoliból, fehérjékből és sovány húsokból.
• Folyadékból napi 2-3 liter a minimum, ez lehet ásványvíz vagy tea cukor nélkül.
• A diéta nem koplalás, hanem a rendszeres, tudatos étkezés.
• Mindig minőségi tápanyagot együnk.
• Heti 1 csalónap belefér.

A csodálatos HIIT edzés
A HIIT (high intensity interval training)magas intenzitású intervallumos edzés. A gyors, nagyon intenzív edzésmunka extrán hatékony, a váltásoknak köszönhetően nem unalmas, és az edzés gyorsan kész. Előtte mindig alaposan melegítsünk be, az edzés végén pedig ne feledkezzünk meg a nyújtásról sem. 15 perc kőkemény HIIT edzés felér 1 óra aerobikkal. Felpörgeti az anyagcserét és a hétköznapokban is érezhető teljesítmény emelkedést okoz. Izomvesztés nélkül fogyaszt és fiatalít.