Bosszant, hogy miért nem virágzik a leandered? Itt a megoldás!





Minden növényszerető embernek az az első dolga, hogy beszerezzen egy leandert, hiszen az a kert egyik legszebb dísze.



Megosztás
Szerző: PT
Létrehozva: 2023.07.16.
leander tipp életmód virág

Tele vagy leanderrel, de az első virágzás után nem akar több szirmot bontani, és nem érted, mi lehet a probléma? Holott te mindent megtettél azért, hogy a növényed minél több virágot hozhasson... Most megmutatjuk, mi lehet a probléma forrása.

leander
Fotó: Pixabay

Kevés a víz

Eredeti élőhelyén a leander vízpartokon nő, így nem elég neki egy kevés vizet löttyinteni a cserépbe, hogy éppen csak nedves legyen a virágföld teteje: öntözéskor bőségesen locsold meg. Legalább naponta egyszer kapjon vizet, de a nagy nyári hőségekben szereti, ha akár kétszer-háromszor is meglocsolod. Az sem mindegy, milyen vizet adsz neki: lehetőleg ne legyen hideg, inkább állott, langyos vízzel öntözd, és a legjobb, ha esővizet adsz neki.

Túl sok a víz

Bár szereti a bőséges öntözést, azért túllocsolni sem szabad, mert ilyenkor a növény szintén nem hoz virágokat, csak sűrű, zöld leveleket. Tehát legyen mindig nedves a földje, de ne tocsogjon a vízben – írja a Ripost.

Kimaradt a tápoldat

A leander rendkívül tápanyagigényes növény, tavasztól őszig folyamatosan tápoldatozni kell; ha ez elmarad, akkor nem hoz új virágokat. Az öntözéskor hetente egyszer adj tápoldatot is a vízhez. 

Nem szereti a helyét

Ahhoz, hogy bőségesen virágozzon, a leandernek sok-sok napfényre is szüksége van, így, ha a cserepet félárnyékos helyre állítottad, ideje kivinni a kert legnaposabb részére! Olyan helyen legyen, ahol a lehető leghosszabb ideig érik közvetlenül a napsugarak.





 





Ezeket olvastad már?
Így készítsünk öblítőt házilag!

Így készítsünk öblítőt házilag!

Súlyos figyelmeztetés: évente hat embert öl meg ez a népszerű étel

Súlyos figyelmeztetés: évente hat embert öl meg ez a népszerű étel

Így keressünk pénzt a lakásunkkal!

Így keressünk pénzt a lakásunkkal!

Ezek a kőkemény csillagjegyek ma elpuhulnak, érzelmes nap vár rájuk

Ezek a kőkemény csillagjegyek ma elpuhulnak, érzelmes nap vár rájuk

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás