Miközben a főváros a járványhelyzet alatt megvonta a támogatást a fideszes vezetésű kerületektől, a kormány segítségével mégis véghez viszik az infrastruktúra fejlesztését. Erről Borbély Lénárd XXI. kerületi polgármester és Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter beszélt a mai közös sajtótájékoztatójukon.

Karácsony Gergely a pandémia alatt egy személyben és önhatalmúlag elvette a fideszes vezetésű kerületektől a főváros kezelésében lévő utakra szánt forrásokat és szétosztotta balliberális kerületek között. Ezzel nem az önkormányzatok vezetőit, hanem a magára hagyott kerületekben elő embereket büntette meg” – írta a a csepeli polgármester Facebook-bejegyzésében.

Borbély Lénárd

A fideszes kerületek vezetői nem hagynak fel a fejlesztések véghezvitelével (Fotó: Facebook)

A sajtóeseményen többek között Gulyás Gergely, Szatmáry Kristóf kormánybiztos és a jobboldali polgármesterek is részt vettek. A főváros által magára hagyott kerületek sem adják fel a fejlesztések véghezvitelét, annak ellenére sem, hogy megvonták tőlük a támogatást.

Csepelen többek között a Táncsics Mihály utca felújítását fúrta meg, amit most a kormány támogatásával magunk újítunk fel. Erről beszéltem a mai sajtótájékoztatón, amit Gulyás Gergely miniszter úrral, Szatmáry Kristóf kormánybiztossal és jobboldali polgármesterekkel közösen tartottunk” – fejtette ki Borbély Lénárd posztjában a jelenlegi helyzetet.

Posted by Borbély Lénárd on Wednesday, June 9, 2021