A közleményben emlékeztettek, jövő szerdától a gépjárművek és a BKK járatai mellett a kerékpárral közlekedők sem tudják használni a dunai átkelőt. Mivel a híd járdáit már március 17-én lezárták, ezért gyalog már nem lehet átmenni a Lánchídon. A Clark Ádám téren már most látványos az átalakulás, eltűnt a legendás virágágyás, Karácsony Gergely bicikliutat építtet a 0 km kőnél.

Rá sem ismerni a körforgalomra (Fotó: Ripost)

A gépjármű- és kerékpárforgalom 2022 végén használhatja újra a hidat, a járdákon pedig 2023-ban lehet legközelebb sétálni tették hozzá.

Alternatív útvonalak

  • Azok számára, akik a budai rakparton szeretnének biciklizni, egy alternatív útvonalat jelölnek ki június 16-ától a Batthyány tér (Vám utca) és a Döbrentei tér között.
  • A párhuzamos utcákhoz a legegyszerűbben a hídfőktől távolabb, a Döbrentei térnél és a Vám utcánál lehet majd átjutni kerékpárral.
  • Akik a hídfőhöz közelebb szeretnének a Duna-menti gyalog- és kerékpárútról letérni, a Halász utcánál és közvetlenül a hídfő északi és déli oldalán is lesz erre lehetőségük.
  • A pesti oldalon a kerékpározók a gépjárműforgalommal együtt haladhatnak a Széchenyi téren, ahol szintén jelentősen csökkenni fog a gépjárműforgalom.
  • A budai oldalon a Lánchíd alatti kis alagutat a gyalogosok sem használhatják június 16-ától, ezért egy ideiglenes gyalogos útvonalat alakítanak ki számukra a körforgalom és a munkaterület között.
  • A Lánchíd pesti hídfőjénél is lezárják a gyalogos alagutat, azonban itt nem lesz kijelölt gyalogos útvonal. Akik erre sétálnak, azok a Széchenyi tér megkerülésével érhetik el úti céljukat.