RETRO RÁDIÓ

Ma nyit a karácsonyi vásár a Vörösmarty téren – Mutatjuk a hétvége legfontosabb eseményeit!





Egy év kihagyás után, idén ismét megszervezik a Budapesti Adventi és Karácsonyi Vásárt a Vörösmarty téren. A járványra való tekintettel, szigorú szabályokat vezettek be, így a rendezvény csak érvényes védettségi igazolvánnyal látogatható.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.11.19.
ez lesz ma

Ma újra megnyitja kapuit Budapest legnépszerűbb téli programja, a Budapesti Adventi és Karácsonyi Vásár a Vörösmarty téren, ahol közel ötven kézműves egyedi termékeivel és gasztronómiai különlegességekkel várják az odalátogatókat 2021. november 19. és december 31. között. A belépés ingyenes.

Különleges programokkal készülnek

Ma 14.30-tól ünnepélyes megnyitóval indítják a vásárt, amelyen fellép a Fourtissimo Jazz Orchestra. Az adventi hétvégéken meghitt közös gyertyagyújtással, december 1-je és 26-a között pedig mindennap, 17 órától egyedülálló ünnepi fényfestéssel készülnek. A szervezők a gyermekekről sem feledkeznek meg, december 5-én ugyanis ellátogat a vásárra az igazi lappföldi Mikulás, Joulupukki.

Idén a körbekerített, kisebb hely miatt kevesebb kézműves kiállító lesz. A gasztronómiai standoknál idén kedvezményes, speciális családi menüt és kedvező árú 1500 forintos egytálételt is kínálnak az ízművesek, melyeket minden standnál megvásárolhatunk.

 

A karácsonyi vásár csak védettségi igazolvány felmutatásával látogatható Fotó: Metropol/MG

A belépéshez kötelező a védettségi igazolvány

Idén kiemelt figyelmet fordítanak a vásár biztonságára. Annak érdekében, hogy vigyázhassunk saját és mások egészségére az ünnepvárás időszakában, a látogatókat több kapun engedik be a szervezők, védettséget igazoló dokumentum és személyazonosító igazolvány megtekintése mellett.

Fokozottan figyelnek a védekezésre

A látogatók biztonsága érdekében hozott járványügyi intézkedés részeként, tucatnyi helyen folyamatosan feltöltött fertőtlenítőállomás lesz elhelyezve, a helyszíni kommunikációs felületeken jól láthatóan és egyértelműen tájékoztatják a látogatókat a távolságtartás és a kézfertőtlenítés fontosságáról. Szintén a vírus elleni védekezést segíti, hogy a rendezvényen érintésmentes fizetés is lesz. A rendezők a védett rész látogatóit szájmaszk viselésére kérik.

A tavalyi kihagyás után idén újra várja az látogatókat a karácsonyi vásár Fotó: Metropol/KB

Szigorú biztonsági szabályok lesznek

A Metropol megkereste a karácsonyi vásár szervezőit, a Budapest Brand Zrt.-t, akik az alábbi információkat közölték a rendezvénnyel kapcsolatban:

  • Minden látogatónak kötelező a védettségi igazolvány. A dolgozókra ez nem vonatkozik, nekik viszont a vásár területén maszkot kell viselniük munkavégzés közben.
  • A tűzvédelmi és biztonságtechnikai szabályzatnak megfelelően egy időben, egy helyszínen 1000 fő tartózkodhat.

  • Több beléptetőpont is lesz a vásáron, így igyekeznek elkerülni a feltorlódást. Amennyiben azonban megnő a látogatók száma a beléptetőpontokon, úgy további beléptetőkapu is megnyitásra kerül.
  • Nyitvatartás:

  • Vasárnap–csütörtök: 10.00–20.00
  • Péntek–szombat: 10.00–21.00
  • December 24., péntek: 10.00–14.00
  • December 25–26., szombat–vasárnap: 12.00–18.00
  • Ma nyit az Advent Bazilika

    Immár tizenegyedik alkalommal nyílik meg Budapest egyik legszebb ünnepi rendezvénysorozata, az Advent Bazilika, a Szent István-bazilika előtti téren. Hasonlóan, mint a Vörösmarty téren, itt is kapukon keresztül, védettségi igazolvány ellenőrzése után lehet belépni a vásár területére. Itt kap majd helyet a gyönyörűen feldíszített, 12 méter magas, monumentális karácsonyfa és itt várja az odalátogatókat az ingyenesen igénybe vehető korcsolyapálya korcsolyabérlési lehetőséggel és korcsolyaoktatással.

    A 12 méter magas fa az Advent Bazilika ékköve Fotó: Metropol/MG

    Ma nyitja meg kapuit a Városligeti Műjégpálya

    Ma 17 órakor megkezdődik a korcsolyaszezon Magyarország legnépszerűbb és leghangulatosabb télisport-helyszínén, a Városligeti Műjégpályán. A nagyközönség mellett, a műjégpálya várja a legfiatalabb korosztályokat is – képzett oktatógárdával segítve az óvodai és iskoláscsoportokat –, továbbá kedvelt helyszíne különféle sport- és vállalati rendezvényeknek, csapatépítéseknek.

    Végre elindul a korcsolyaszezon a Városligeti Műjégpályán Fotó: Metropol/KM

    Lottólázban az ország

    2,5 milliárd forintra nőtt a Hatoslottó főnyereménye, ugyanis már 25 hete nem adtak fel telitalálatos szelvényt. Ez a játék 33 éves történetének harmadik leghosszabb jackpot nélküli időszaka. Az Ötöslottón már 14 hete nem vitték el a főnyereményt, ezért ezen a héten, aki eltalálja mind az öt nyerőszámot, 2,14 milliárd forinttal lehet gazdagabb.

    A Hatoslottó főnyereménye 2,5 milliárd, az Ötösé 2,14 milliárd forint MTI/Máthé Zoltán

    Forgalomkorlátozások Budapesten

    Tilos megállni!

  • Ma 10–24 óra között az V. kerületi Aranykéz utca 5–7. szám és 12–21. között a Magyar utca 2–4. szám előtt.
  • Holnap 13–18 óra között az I. kerületben a Donáti utca mindkét oldalán a Vám utca és a Donáti lépcső között.
  • Holnap 8–17 óra között az I. kerületi Donáti utca 35–45. között, és a Toldy Ferenc utca 1–7. között.
  • Lezárják!

  • Holnap 14–17 óra között az I. kerületben a Donáti utcát a Vám utca és a Toldy Ferenc utca között.
  • Bővül az első ajtós felszállás a BKK-buszokon

    Újabb járatokon vezették be az első ajtós felszállást: november 20-tól, szombattól hétvégenként csak az első ajtón lehet felszállni a 21-es és a 21A buszokra. Akinek nincs érvényes jegye, az a járművezetőtől tud vásárolni. Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy az első ajtós felszállási rendnek köszönhetően jelentősen javult az utasok biztonságérzete.

    Szombattól újra jár a fogaskerekű

    Véget ér a pályakarbantartás, holnaptól ismét közlekedik a fogaskerekű, amelynek a vonalán idén ősszel folytatódott az elmúlt években megkezdett vasútipálya-felújítás. Ennek során kicserélték a vasúti talpfákat, illetve megtörtént az ágyazatpótlás és a vágányszabályozás is.

    Holnaptól újra jár a fogaskerekű Fotó: commons.wikimedia

     





    Ezeket olvastad már?
    Ha jó időt szeretnél, figyeld a madarakat, mi megmondjuk azt is, hogy melyiket!

    Ha jó időt szeretnél, figyeld a madarakat, mi megmondjuk azt is, hogy melyiket!

    Földönkívüli lávatavat fedezett fel a NASA - Videó

    Földönkívüli lávatavat fedezett fel a NASA - Videó

    Igazoltan lóghatnak ma az iskolából a tinilányok, mutatjuk a részleteket

    Igazoltan lóghatnak ma az iskolából a tinilányok, mutatjuk a részleteket

    Kiadták a riasztást, záporral és széllel érkezik a melegedés

    Kiadták a riasztást, záporral és széllel érkezik a melegedés

    Top hírek





    Ezek is érdekelhetik



    Hírlevél-feliratkozás