RETRO RÁDIÓ

Hónapok óta kampányolnak az oltás ellen, emberéletekkel játszik Gyurcsány pártja





Mióta a vakcinák elkezdtek érkezni Magyarországra, a Demokratikus Koalíció politikusai és a baloldali tanácsadók tudatosan hergelik az állampolgárokat az oltások ellen. Úgy érzik, minél jobban elhúzódik a járvány, annál erősebb lesz az ellenzék.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.04.01.
covid oltás Gyurcsány Ferenc

Az Origo összeállításában összeszedte, az elmúlt időszakban melyek voltak ennek az oltás-ellenes kampánynak a legfontosabb lépései a DK részéről.

 

Tavaly novemberben a DK online konzultációt indított az orosz Szputnyik V, és a kínai Sinopharm oltóanyag ellen. A párt honlapján közzétettek egy kétkérdéses kérdőívet, amiben azt akarták megtudni az emberektől, hogy melyik vakcinát választanák. A kérdések és az arra adott

válaszlehetőségek szembetűnően irányítottak és manipulatívak voltak

, egyértelműen azt sugallták, hogy a keleti vakcinák nem megbízhatóak.

 

A kampány részeként Barkóczi Balázs pártszóvivő tavaly novemberben tartott online sajtótájékoztatóján egy olyan szélsőséges kijelentéstől sem riadt vissza, mely szerint „a kormány ne végezzen emberkísérleteket a magyarokon a koronavírus elleni orosz vakcinával”. Azt is hozzátette, hogy „más országoknak esze ágában sincs saját polgárain kísérletezni az orosz készítménnyel”.

Mindezt ráadásul akkor mondta, amikor a szakemberek egyértelműen kijelentették, hogy a Szputnyik V megbízható, ráadásul az uniós országok ekkor már sorra fordultak az oroszokhoz segítségért.

 

A Sinopharm betiltását követelték

A DK január közepén petíciót indított annak érdekében, hogy ne lehessen olyan kínai vakcinával oltani Magyarországon, amelyet nem engedélyezett az Európai Gyógyszerügynökség.

A petícióban azt fogalmazták meg, hogy ne lehessen kínai vakcinával oltani

„A magyar kormány láthatóan eldöntötte, hogy az Európai Gyógyszerügynökség által ellenőrizetlen, engedély nélküli, bizonytalan hatékonyságú, kivizsgálatlan, ismeretlen tartalmú és működésű kínai vakcinával akar tömegesen oltani Magyarországon. Ez nyilvánvalóan veszélyes és felelőtlen, ezzel a kormány nem csak emberéleteket sodorhat veszélybe, hanem még jobban alááshatja az oltásokba, vakcinákba vetett bizalmat” olvasható a felhívásban.

Pár nappal később még ezt is fokozták és az erről a témáról szóló Facebook-posztjukban egyenesen a Sinopharm betiltását követelték.

Arató Gergely felszólította a kormányt, hogy fejezzék be a kínai vakcina melletti kampányt

Arató Gergely, a baloldali párt frakcióvezető-helyettese januári sajtótájékoztatóján arra szólította fel a kormányt, hogy „fejezze be az oltási hajlandóságra rendkívül káros kínaivakcina-kampányt! A kutatások szerint a magyarok 1 százaléka választaná a kínai vakcinát”.

Aratónak azonban nem ez volt az első vakcina-ellenes megmozdulása. Pártjával január 25-én ugyanis jelezték, hogy törvényjavaslatot nyújtanak be a szabad vakcinaválasztás érdekében.„Törvényjavaslatot nyújtunk be, hogy mindenki maga dönthesse el, melyik védőoltást kéri. Senkit sem kötelezhetnek az EU által nem engedélyezett vakcinára” - jelentette ki.

Ez a húzása azért is érthetetlen, mert a kormány számtalanszor elmondta, hogy mindenki kiválaszthatja az oltóanyagok közül azt, amelyikben megbízik. Arról nem is beszélve, hogy a videóban a DK-s politikus egyenesen úgy fogalmazott a világon egyre több helyen használt kínai vakcináról, hogy azt „rá akarják tukmálni” a magyar emberekre.

A polgármesterek is beálltak a sorba

A baloldali párt kerületvezetői február 14-én azért tartottak sajtótájékoztatót, hogy bejelentsék, nem kérnek a keleti oltóanyagokból.

A DK oltásellenes kampányának csúcspontjaként, Komáromi Zoltán a párt egészségügyi politikusa az Egyenes Beszéd február 25-ei adásában vitattta, hogy bármilyen vakcina beadása is jobb annál, mintha megfertőződik az ember.

Pestszentlőrincen komoly tömegfelháborodás alakult ki, miután Szaniszló Sándor, DK-s polgármester egy posztban bejelentette, hogy a kerületből elszállítják a felhasználatlan kínai vakcinákat. Több száz kommentelő állította azt, hogy a baloldali városvezetés meg sem kérdezte őket, pedig gondolkodás nélkül elfogadták volna a Sinopharmot.

A tiltakozás miatt Szaniszló előbb ötször módosította, majd végül törölte posztját.

Gyurcsány nem adja fel

Hiába minden korábbinál erősebb a harmadik hullám, hiába regisztrálnak több fertőzöttet a hatóságok, Gyurcsány Ferenc még márciusban sem változtatott oltásellenes álláspontján.

„Végre egy jó hír is. Arra kérek mindenkit, hogy oltassa be magát az EU által jóváhagyott vakcinákkal!” - írta ki közösségi oldalára a pártelnök.

Mindeközben Magyarországra eddig 2 milliónál is több vakcina érkezett keletről. Ennek köszönhetőn a héten átlépte a 2 milliót a beoltottak száma.

 





Ezeket olvastad már?
Felháborító: borotvaéles táblákat helyeztek ki Gazdagréten

Felháborító: borotvaéles táblákat helyeztek ki Gazdagréten

Varga Judit részletesen beszélt a rendőri jelentés történetéről

Varga Judit részletesen beszélt a rendőri jelentés történetéről

Húsvét: Így változik a gyógyszertárak nyitvatartása

Húsvét: Így változik a gyógyszertárak nyitvatartása

Tragédia: kigyulladt az idősek otthona Ököritófülpösön, egy ember meghalt

Tragédia: kigyulladt az idősek otthona Ököritófülpösön, egy ember meghalt

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás