Márki-Zay Péter drasztikus magánosítást lát szükségesnek az egészségügyben. Sőt, az emberei már egyes kórházi osztályok bezárásának tervét sem tagadják – hívta fel a figyelmet Böröcz László országgyűlési képviselő az előző, baloldali kormány által 2009-ben végleg bezárt Schöpf-Merei Ágost Kórház előtt. A kormánypárti politikus rámutatott arra is, hogy László Imre, a „Gyurcsány-párt” egészségügyi szakértője 60–70 kórház bezárását vetítette előre korábbi nyilatkozatában.

„Ezt a baloldali programot már jól ismerjük. A Gyurcsány-kormány kórház-bezárásai miatt, országszerte 8000 egészségügyi dolgozó veszítette el munkahelyét, nem volt elég eszköz, gyógyszer, mentőautó, orvos és ápoló, de tudjuk mit jelentett ez Budapest belső kerületeiben is” – hangsúlyozta Böröcz László.

Az elmúlt években kormányzati támogatással javult az egészségügyi ellátás kerületi szinten is

„Az Egészséges Budapest Program keretében Belváros-Lipótváros egészségügyi felszereltségét többek közt csecsemővizsgáló-asztalokkal, nőgyógyászati ultrahang diagnosztikai készülékkel, EKG berendezésekkel, világszínvonalú műtőasztalokkal és kardiológai ultrahanggal bővítették, valamint épület korszerűsítésre is sor került. Átadták az I. kerületieknek az állami finanszírozásból felújított Csalogány utcai rendelőt, és 2023 végéig megújul a Ferencvárosi Egészségügyi Szolgáltató Központ is. Kormányzati támogatással egy új, ötemeletes épülettel bővül az intézmény” – mutatott rá Böröcz László.