Kitálalt a professzor emeritus: ez történik az agyunkban, amikor paranormális tevékenységet észlelünk

Itt az igazság, mi történik, mikor szellemet látunk.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.10.26. 18:00
paranormális agy spirituális hívő professzor

Legyünk akár hívők, akár nem; érezzünk vonzalmat a spiritualizmussal kapcsolatban, akár tagadjuk azokat, az tény, hogy az emberek túlnyomó többsége élete során biztosan érzékelt már paranormális tevékenységet. Ez különösen akkor jellemző, amikor egy hozzánk közel álló meghal, mi pedig még nem érezzük lelkileg készen magunkat arra, hogy elengedjük az illetőt. Hogy megjelenik nekünk, halljuk a hangját, érezzük a simítását vagy érezzük az illatát, azt azzal szoktuk magyarázni, hogy eljött elbúcsúzni tőlünk a lelke. Most azonban Chris French, a Goldsmiths Anomalistikai Kutatóközpontjának professzor emeritusa elárulta, hogy mi is történik valójában, ha paranormális tevékenységet észlelünk. 

Nem minden az, aminek látszik

Sokan meg vannak győződve arról, hogy egy olyan spirituális világban létezünk, ahol a paranormális tevékenységek teljesen hétköznapiak, csak az emberek nem kívánják kinyitni a szemüket és a szívüket, hogy ezeket befogadhassák. Sokan járnak jósoltatni, családfát állattatni, de bőven vannak olyanok is, akik az elhunyt emberek lelkeivel igyekeznek felvenni a kapcsolatot. Most azonban a professzor kitálalt, hogy mi zajlik le valójában a fejünkben akkor, ha szellemet látunk

Az agyunk úgy lett kifejlesztve, hogy addig tartson bennünket életben, ameddig a génjeinket továbbadjuk a következő generációnak. Ennyi. Pont. Az evolúció során az emberiség hosszú ideig nagy fenyegetéseknek volt kitéve: ragadozóktól kellett megvédenünk magunkat, stb. 

Hozzátette, hogy csak az létezik, amit látunk. Az ember agyában az evolúció során azonban kialakult az elfogultság, ami érzékenyebbé és empatikusabbá tett bennünket. Ez a magas intelligenciánk hozadéka, ugyanakkor ennek lett az a következménye, hogy elkezdtünk szellemeket látni - írja a DailyStar.

Az elfogultság az, amely a paranormális hiedelmekre való hajlamaink háttérben áll. Ezke valójában kognitív torzítások

- fejtette ki a véleményét a professzor. 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás