Hátborzongató: valóságos vérfürdőt rendeztek a meztelen csigák a kertben

Most már tényleg mindenkinek tele van a hócipője a meztelen csigákkal. Amellett, hogy ezek a kártevők tarra rágják a kerteket, iszonyú gusztustalanok és hátborzongató ahogy viselkednek: ha lelegelték a kertet, jöhetnek a társaik...



Megosztás
Szerző: H.N.ZS.
Létrehozva: 2024.06.13.
Módosítva: 2024.06.13.
csiga kártevő kannibalizmus vérengzés horror

Mára már biztosan nincs olyan ember Magyarországon, aki ne hallott volna a meztelen csigák inváziójáról, és arról, hogyan próbálják meg őket a kerttulajdonosok száműzni a kertjeikből. A legtöbben sajnálták őket, így megpróbáltak minél humánusabb eszközt választani a kiiktatásukra, ám ez a romantikus érzés most egy csapásra elmúlt. Hátborzongató dolog derült ki a csupasz csigákról.

Close,Up,Of,The,Red,Slug,(arion,Rufus),,Also,Known
Hátborzongató mire képes ez a kis puhatestű Fotó: weha/Shutterstock

Kiderült ugyanis, hogy a meztelen csigák, pontosabban a spanyol csigák cseppet sem aranyos teremtmények, sőt mi több, ez a puhatestű maga a megtestesült gonosz. Egy kertészeti Facebook-csoportban osztotta meg egy hobbikertész, hogy micsoda vérengzést rendeztek a spanyol csigák a kertjében.

Ma a kertben egy spanyol csiga a saját szemem láttára megtámadott egy földigilisztát. Próbálta megrágni, ahogy rátapadt. A giliszta segítségére siettem és szétvágtam a rohadt dögöt. Pár óra múlva egy új példány zabálta a ketté vágott társát.

A horrorisztikus eset sajnos nem egyedi. Ez a csigafaj Portugáliából indult „világhódító útjára”, és a nyolcvanas évek közepén hazánkba is sikerült eljutnia, ahol sajnos igen jól érzi magát. Ennek a kártevőnek több változata is van: világos és sötétebb barna, vörös, narancssárga, de akadnak szürke és fekete változatok is. Ettől a fajtól még a kannibalizmus sem idegen... Tényleg mindent megeszik: a frissen kikelt növények nagy kedvencei, de képes saját fajtársaira, másik csigafajtákra de akár más puhatestűekre is rávetni magát.

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás