Az Ikrekben kel fel a Hold hétfő éjjel: több csillagjegyre is különleges hét vár!





Különleges együttállás érkezik március 18-án, hétfő éjjel: a Hold az Ikrekben kel fel. Ez több csillagjegy hetét is pozitívan befolyásolja majd.



Megosztás
Szerző: H. Á.
Létrehozva: 2024.03.17.
Hold együttállás jelenség Ikrek csillagok

Az egyre növekvő Hold március 18-án éjjel az Ikrek csillagképbe kerül, ami egészen hajnalig nyújt majd elképesztő látványt. A furcsa együttállás a csillagjegyekre is különleges hatással lesz. 

csillagok, csillagos ég
Elképesztő látványban lehet része március 18-án este (Képünk illusztráció – Fotó: Pexels)

A közel 66 százalékosra dagadó Hold jó idő esetén ezen az éjszakán szabad szemmel is jól látható lesz az együttállás során, mikor az Ikrek csillagkép kellős közepére kerül. A Svábhegyi Csillagvizsgáló adatai szerint egyenlő oldalú háromszöget alkot majd a Castor és Pollux csillagokkal, azaz az Ikrek alfájával és bétájával. A Holddal kiegészülő különleges hármas hétfőn este 7 óra körül jelenik meg, de a látványos jelenség egészen hajnalig megfigyelhető lesz.

Te is ekkor születtél? Ez jellemző rád!

Az Ikrek jegyében álló Hold érdeklődővé, sokoldalúvá teszi azt, akinek születésekor is éppen ebben a jegyben állt az égitest. Ez a személy bármilyen társaságban feltalálja magát. Az ilyen együttálláskor született személy általában kellemes, megnyerő egyéniség. Könnyen köt kapcsolatokat, szórakoztató, közvetlen, szívesen elemzi mások problémáit, azonban saját érzelmeit ritkán fedi fel, ezért nehéz kiismerni a valódi énjét. Azok, akik különleges kapcsolatban állnak az együttállással, jellemzően olyanok, akiknek szüksége van az intellektuális ösztönzésekre. Az ilyen emberek gyorsan és találékonyan reagálnak az élet különböző helyzeteire, jól alkalmazkodnak a változásokhoz. Talán a legfontosabb jellemző, hogy rengeteg élményt és tapasztalatot képes befogadni.

Mit hoz a csillagjegyeknek az együttállás?

Ami a csillagjegyeket illeti, az égi jelenség létrejötte napján a Kos enervált lesz kissé, nehezen rázódik vissza a hétköznapokba a hosszú hétvége után, sokat is hibázhat. A Bika meglehetősen szentimentális hangulatban lesz, mellette pedig igen fáradékony. Az Ikrekre már most jó hatást gyakorol a közelgő asztrológiai újév, de érdemes konkrét célokat megfogalmaznia, és azokat le is írni. A Rák számára nagyon kedvező ez az időszak. Az Oroszlánnak álmosan indul a nap, de idővel ő is felveszi a ritmust. A Szűz előtt új kihívások állnak, újra kell gondolnia a terveit. A Mérleg fókuszában ezúttal a karrierjének építése kell álljon. A Skorpió türelmét ezúttal is próbára teszik, de megéri kitartania. A Nyilas figyelmét elterelheti a közelgő tavasz, ezért érdemes odafigyelnie a legegyszerűbb dolgokra is. A Baknak alkalmazkodnia kell majd a változásokhoz. A Vízöntőnek jót tehet, ha egy időre kissé passzívvá válik. A Halak számára egyre izgalmasabb napok következnek – derül ki az ezotériával foglalkozó oldal, az Astronet elemzéseiből.

A Köpönyeg előrejelzése szerint hétfőn éjjel ugyan előfordulhatnak felhők, melyekből többfelé zápor, zivatar is hullhat, megélénkül emellett a szél. Így jó esélyed van rá, hogy szabad szemmel is megfigyelhesd majd este az égi jelenséget.

Kiket jelképez az Ikrek csillagkép?

A görög eredetű legendák szerint Castor és Pollux ikrek voltak, míg előbbi halandó, utóbbi halhatatlan, mivel csak az anyjuk, Léda volt közös. Castor apja Léda férje, Tündareosz volt, ezzel szemben Pollux a görög főistentől, Zeusztól fogant, aki Lédát egyszer hattyú képében látogatta meg. Egy harcban Castort lándzsával halálra sebezték, ekkor Pollux is követni akarta szeretett testvérét a halálba. Zeuszt ez annyira meghatotta, hogy megengedte a testvérpárnak, hogy egyik nap mindketten az alvilágban, másik nap mindketten az istenek birodalmában lehessenek. A testvéri szeretet jelképeként pedig mindkettőjüket az égre helyezte.

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás