Megfázásra gyanakodott, néhány héttel később elhunyt a fiatal nő





A családja teljesen összetört.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.02.26.
gyász tragédia megfázás betegség halál

Egy kedves és gyönyörű fiatal nő egy ritka betegségben életét vesztette, mindössze néhány héttel azután, hogy megfázásra gyanakodott. Alicia Whelan hetekig tartó fáradtság után bevitette magát a kórházba.

A nő megfázással ment kórházba, de sokkal súlyosabb dologról volt szó Fotó: Pexels

Úgy gondolta, hogy még aznap hazamehet, ehelyett a sürgősségi osztályra került, ahol végül hemofágocitikus limfohisztiocitózist (HLH) diagnosztizáltak nála – ez egy hipergyulladásos megbetegedés, ilyenkor a szervezet nem megfelelő módon reagál a fertőzésre.

Egy héttel azután, hogy kómába került, az orvosok megállapították, hogy nincs agyi működése, és lekapcsolták az életfenntartó berendezésekről. Gyászoló unokatestvére, Amelia Troughton-Smith így emlékezett meg a 34 éves rokonáról:

Pezsgő életét élt, vicces volt, és mindannyiunkat megnevettetett, még akkor is, amikor beteg volt. Ez egy teljesen tragikus és gyors vége annak az életnek, amelyről mindig is azt hittem, hogy mellette leszünk.

Alicia Whelan még októberben került kórházba, ahol az orvosok antibiotikumot írtak fel neki, de további vizsgálatok mellett döntöttek, amikor az állapota nem javult. A nő később a Luton és Dunstable Egyetemi Kórházba került, hogy közelebb legyen a családjához. Ekkor diagnosztizálták nála a ritka és halálos betegséget.

A nagynéném nem tudja feldolgozni. Nem érti, hogyan történt ez meg” – magyarázta szomorúan Amelia Troughton-Smith.

A gyászoló rokonok most fel akarják hívni a figyelmet erre a betegségére. Ennek érdekében félmaratont szerveznek a hölgy emlékére, és háromezer fontot (közel 1,5 millió forintot) gyűjtenek a Histio UK jótékonysági szervezetnek – írja a The Sun.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás