Ha büntetés nélkül szeretnél horgászni, még ma add le a fogási naplót!





Hiába 29 napos a február, aki nem siet, hogy időben leadja ezt a hivatalos iratot, pénzbírságot kaphat. Mutatjuk, hogy kinek és mit kell február 28-ig leadnia.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.02.28.
Módosítva: 2024.02.28.
leadás horgászjegy véradás napló

Leadás előtt még összesíteni is kell az iratban szereplő adatokat!

A 2023. évi állami horgászjegy és fogási naplót az okmány tulajdonosának legkésőbb február 28-ig kell leadnia, vagy ajánlott küldeményként postai úton elküldenie a forgalmazónak – emlékeztet a Magyar Országos Horgász Szövetég (MOHOSZ). A február 28-a után leadott fogási naplók esetében már csak plusz 5000 Ft pótdíj megfizetése esetén váltható állami jegy. A leadás előtt a naplóban szereplő fogásokat nyilvántartott halgazdálkodási vízterületenként és halfajonként kell összesíteni, illetve összegezni a horgászattal töltött napok számát. A fogási napló helyes kitöltésének lépései a következők:

  1. A horgászattal eltöltött napok számának összesítése és az eredmény beírása a megfelelő helyre.
  2. A kifogott halak vízterületenként, halfajonként, kilogramm és darabszám szerinti összesítése.
  3. A vízterületenként összesített eredmény beírása az „Éves fogásösszesítő táblázat” részbe (vízterületenként külön sort vezetve) halfaj, kilogramm és darabszám szerint.
  4. Minden vízterületet egybevéve, a teljes éves összfogás beírása halfajonként kilogrammban a 42–43. oldal legalsó sorába.
  5. A fogási napló leadása február 28-ig.
horgásznapló
Február 28-ig lehet leadni a fogási naplókat. Fotó: Picasa / Forrás: Nébih

Ezt volt az első tévés meccs

1940. február 28-án, vagyis napra pontosan 84 éve közvetítettek először kosárlabda-mérkőzést a televízióban. A helyszín a Madison Square Garden volt New Yorkban, a University of Pittsburgh csapata játszott a Fordham ellen, az eredmény 50-37 volt.

Két helyen várják ma a véradókat

  • 7 órától 19 óráig a Közép-magyarországi RVK Intézetben (1113 Budapest, Karolina út 19–21.)
  • és 12 órától 17 óra 30 percig a Sugár Üzletközpont II. emeletén (1148 Budapest, Örs vezér tere 24.)

Ma is a szokásosnál melegebb lesz az időjárás

Továbbra is sok felhő lesz felettünk, de csak kevés helyen fordulhat elő gyenge zápor. A délkeleti, majd keleti szél megélénkül, viszont a köpönyeg.hu előrejelzése szerint marad a 16 fok körüli maximum, néhol viszont akár már 20 fok is lehet!

Átlépte a 40-et Király Linda

Az amerikai születésű magyar énekesnő ma ünnepli 41. születésnapját. Lindát és testvéreit, a szintén énekes Viktort és Benjámint példaértékű testvéri szeretet jellemzi. Legutóbb például az énekesnő meghívott fellépőként vett részt öccse 15 éves jubileumi koncertjén. Király Viktor nem győzte hangsúlyozni, milyen komoly támogatást kapott karrierje során a nővérétől. Király Linda pedig nemrég külföldre utazott, hogy másik testvérével is minőségi időt tölthessen együtt.

Király Linda
Ma 41 éves Király Linda. Fotó: Szabolcs László

Kezdődnek a Frankofón Filmnapok

Idén február 28. és március 10. között tartják a 14. Frankofón Filmnapokat, ahol a budapesti Uránia Nemzeti Filmszínházban, a Francia Intézetben és a Turbinában 24 kortárs frankofón alkotást nézhet meg a hazai közönség eredeti nyelven, magyar felirattal. Az alkotások közül több a világ legnagyobb fesztiváljain bizonyított már. További információk itt érhetők el.

Ma kezdődik a Jobverse állásbörze is

Használd ki a személyes találkozás erejét, és találd meg a hozzád illő munkát! Bizonyára te is szeretnél hosszú távon motivált maradni, és örömet találni a munkádban, lehetőleg egy támogató és elfogadó csapat részeként. Megtaláltad már azt a közeget, ahol mindez adott? Mi azt mondjuk, nézz körül a piacon, és mérd fel a lehetőségeidet – olvasható az esemény leírásában, ami február 28–29. között lesz a Budapest, BOK „A” csarnokban (Dózsa György út 1.). További információk az állásbörzéről itt találhatók.

100 éves jubileumra készül a Budapesti Operettszínház

2024. február 28. és március 3. között a Marica grófnő 100 éves jubileuma előtt tiszteleg a színház az előadás-sorozatukkal. Az ősbemutató 2024. 02. 28-án volt Bécsben, a Theater an der Wienben, majd október 18-án Budapesten, a Királyi Színházban volt a magyar bemutató, mostantól viszont bárki megnézheti, ebben az évadban utoljára. Főbb szerepekben: Fischl Mónika, Lévai Enikő, Lukács Anita, Dolhai Attila, Vadász Zsolt, Homonnay Zsolt, Oszvald Marika, Szendy Szilvi, Szolnoki Tibor, Laki Péter, Széles Flóra látható.





 





Ezeket olvastad már?
10 éve egyfolytában menekül István - már a britek is keresik a rafkós magyar bűnözőt

10 éve egyfolytában menekül István - már a britek is keresik a rafkós magyar bűnözőt

Pofátlanság: kapucnis tolvajok lopják a májusfákat Nyíregyházán

Pofátlanság: kapucnis tolvajok lopják a májusfákat Nyíregyházán

Fontos bejelentést tett a BKK, ez most mindenkit érint

Fontos bejelentést tett a BKK, ez most mindenkit érint

Rejtélyes tragédia: trafóházban rázta halálra az áram Pétert

Rejtélyes tragédia: trafóházban rázta halálra az áram Pétert

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás