Az egész világ Budapesten szörnyülködik: történelmi emlékművet gyalázott meg egy turista





A tisztelet legapróbb jelét sem mutatta a tudatlan turista.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.08.05.
Módosítva: 2023.08.08.
Budapest szobor turista

Budapest manapság az egyik legnépszerűbb turisztikai célpont, és ez nem véletlen. A festői szépségű vidéken elterülő nagyváros számtalan kincset rejteget: történelmi épületek és emlékművek gyönyörködtetik a szemet, páratlan kultúrával rendelkezik, számtalan lehetőséget biztosít a kikapcsolódásra, feltöltődésre és szórakozásra, emellett gasztronómiailag is sokat nyújt. Évről évre egyre több turista érkezik, emiatt azonban olykor-olykor meg is botránkozunk.

Nem bírt magával a Budapestre látogató turista

Egy pillanat alatt elterjedt az a Reddit-videó, amelyen egy turista Budapesten gyalázott meg egy emlékművet. Az egyik legismertebb – már-már világhírű – emlékművünk a Cipők a Duna-parton szoborcsoport, amely a Holokausztnak állít emléket. Itt lőtték a nyilasok a Dunába a zsidókat, így ide jönnek azok, akik meg szeretnének emlékezni erről a napról.

Úgy tűnik azonban, hogy vannak olyanok, akik nem tudják ennek a hátterét. Egy turista ugyanis fekete-fehér pöttyös ruhában pózolt vidáman az szobroknál: belelépett a cipőkbe, pózolt velük és mosolygott, megtaposta az emékhelyet, a vele érkező férfi pedig lelkesen fényképezte őt. Az eset sokakat felháborított, hiszen olybá tűnik, nem mutatott tiszteletet a szoborcsoport iránt. A hír bejárta az egész világot, így az egyik legjelentősebb angol nyelvű hírportál, a DailyMail is cikkezett róla.

Néhány ember úgy mászkál itt, hogy fogalmuk sincs, mi történt itt, ez pedig ijesztő

- kommentelte valaki. Az Instagram-modellek egyébként nagyon sokakat zavarnak. Egy-egy érdekesebb képért ugyanis hajlamosak megtenni bármit: műemlékeket gyaláznak meg és mások kultúrájával szemben – gyakran pusztán tudatlanságból – tiszteletlenül viselkednek. Gyakran lehet olyat látni, hogy egy-egy insta-lány ókori oszlopokra mászik, most pedig nagyon divatos, hogy mezítláb sétálgassanak templomok tetején Görögországban (amelyen a mélyen vallásos görögök rendszeresen fel is háborodnak).





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás