A TikTok-nemzedék az öregeket okolja a világ tönkretételéért





A most megjelent tanulmány szerint a fiatalok fele az idősebbeket hibáztatja.



Megosztás
Szerző: Piréz
Létrehozva: 2023.08.16.
fiatalok idősek TikTok

Boomerek vagyunk, nincs mese. A TikTokon felnövő nemzedék lesújtó véleménnyel van rólunk, idősebbekről. A kifejezést eredetileg az 1940-es évek eleje és az 1960-as évek eleje között születettre találták ki, mivel a második világháborút követően megugrott a születések száma, ez volt a baby boom. Mára azonban becsmérlő jelzővé vált, amit a fiatalok használnak általában az idősebbekre.

Fotó: Wolf Géza

Régebben az idősebb korosztály tagjait nagyra becsülték és hősként ünnepelték, ez mára aggasztóan megváltozott, sokkal kevesebb olyan videót találni, amik az idősebbek értékeiről szólnak

– mutatott rá Reuben Ng a Plos One oldalán közzétett tanulmányban. A Szingapúri Nemzeti Egyetem kutatócsoportja TikTok-videókat vizsgált olyan módszerrel, hogy arcfelismerő szoftvert használtak a millenniumi és a Z generációba tartozó korosztály azonosítására. A videókban szereplő fiatalok csaknem fele háborgott amiatt, hogy az idősebbek technológiafüggőnek, önmegszállottnak vagy túlérzékenynek tartják őket, miközben ők maguk homofóbok és előítéletesek. 

Azok a fiatalok, akik a nemek és a fajok közti egyenlőséget kérik számon az idősebbeken, éppen velük szemben lépnek fel kirekesztő módon

 

– hangsúlyozza a kutatás, amely szerint a fiatalok az éghajlatváltozást és a gazdasági problémákat is mind az idősebb generáció számlájára írják. Összesen 673 videót elemeztek, amelyeket több mint egymilliárd ember tekintett meg, és az eredmény szerint 49,3 százalékuk tartalmazott negatív véleményt az idősebbekkel szemben.





 





Ezeket olvastad már?
Gyurcsány Ferenc hírt adott magáról

Gyurcsány Ferenc hírt adott magáról

Új párjával ölette meg exét a 19 éves lány

Új párjával ölette meg exét a 19 éves lány

Egy monacoi bankszámlára is került a Lánchíd-pénzből?

Egy monacoi bankszámlára is került a Lánchíd-pénzből?

CPAC: Létrejött a nemzeti erők nemzetközi összefogása

CPAC: Létrejött a nemzeti erők nemzetközi összefogása

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás