Cirkuszok Éjszakája, utcabál és Paradicsomünnep – gazdag program vár a hétvégén





Hallgass ránk, és egyetlen unalmas perced sem lesz a hétvégén!



Megosztás
Szerző: H.Á.
Létrehozva: 2023.07.14.
hétvége program ez lesz ma rendezvény

Az idei nyár hangulata végre a hétvégi programok kínálatában is megmutatkozik. Már péntektől több lehetőséget tartogat számodra a hétvége. Alaposan nézz körül, nehogy lemaradj valamiről!

Július 14-én és július 15-én lesz a Cirkuszok Éjszakája: A Magyar Nemzeti Cirkusz 70 fős utazó társulata 2023-as szezonjának feléhez érkezett.
Július 14-én és július 15-én lesz a Cirkuszok Éjszakája – Fotó: Magyar Nemzeti Cirkusz

Július 14-én és július 15-én lesz a Cirkuszok Éjszakája

A Magyar Nemzeti Cirkusz 70 fős utazó társulata a nyári hónapokban hagyományosan Balatonlellén állomásozik, ahol még utcát is elneveztek a híres Richter cirkuszdinasztiáról.

Megérkeztünk második otthonunkba, Balatonlellére, ahol gőzerővel készülünk a XI. Cirkuszok Éjszakája rendezvénysorozatra, amely alatt igazi fesztiválhangulatot varázsolunk a Balaton partjára, cirkuszi parádéval és rengeteg programmal várjuk majd a nagyérdeműt!

– ígérte ifj. Richter József, a Magyar Nemzeti Cirkusz igazgatója.

A kétnapos esemény zenés cirkuszi parádéval kezdődik. A lellei Cirkusz térről július 14-én, pénteken 11:00-kor indul a Magyar Nemzeti Cirkusz társulata. A 7-es főúton át egészen a Napfény Strandig rendőrségi és zenekari kísérettel vonulnak az artisták, akik a Balaton partján tartanak rövid ízelítőt a cirkuszi műsorukból.

A Cirkuszok Éjszakájára Szenzáció fehérben című kibővített műsorral készülnek. Sztárvendégekkel, extra produkciókkal, színes programokkal és igazi fesztiválhangulattal várják majd a nézőket. Az artistaművészek az előadás alatt talpig fehérben lépnek porondra, és látogatóikat is arra biztatják, hogy a valóban emlékezetes élmény érdekében szintén fehérben érkezzenek. Az idei Cirkuszok Éjszakája háziasszonya Balatonlellén Köllő Babett, aki a „Csak show és más semmi” című műsorban már bebizonyította, hogy a cirkuszi porondon is megállja a helyét.

Az esti előadások előtt porondlátogatást és felvezető programokat tartanak, az extra kibővített műsort követően pedig lehetőség lesz találkozásra az artistaművészekkel és a fellépőkkel, sőt fotót is lehet majd készíteni a porondon.

Július 14-én és július 15-én lesz a Cirkuszok Éjszakája: A Magyar Nemzeti Cirkusz 70 fős utazó társulata 2023-as szezonjának feléhez érkezett.
A Magyar Nemzeti Cirkusz 70 fős utazó társulata 2023-as szezonjának feléhez érkezett – Fotó: Magyar Nemzeti Cirkusz

Tubival ünnepelheted a nyarat

Július 14-én, pénteken Tel-Aviv kult italával, a tubival ünnepelhetjük a nyarat a Circo Pizzában. Hatféle koktélt kevernek ezen az estén: lesz klasszikus Tubi Tonik, Moran Moran, Tubi Mate, Auróra, Tubilibre, Tubi Cranberry Mule. A hangulat mellett pedig a kemence is felforrósodik, és az italokat pizzák kísérik.

Vár a Városligeti Csónakázótó

A Be Massive Horizon Party első eseményét a Városligeti Műjégpálya és Csónakázótavon két évvel ezelőtt, télen rendezték meg, de már akkor tervezték, hogy ezen a szuper helyszínen nyári bulit is szerveznek. Július 14-én a csónakázó melletti sétányon délután 16:00-tól éjjel 01:00-ig mehet a tánc.

Ingyenes kertmozi Óbudán

A III. kerületi Budapest Garden kertmoziban a szabad ég alatt élvezhetjük a legnagyobb klasszikusokat, méghozzá ingyenesen. A vetítések naplementekor kezdődnek, ezért a nyár folyamán változik majd a kezdés 20 óra és 21 óra között. Mindig csekkold a moziműsort az éppen aktuális kezdési időpontért!

A kertmozi a Budapest Gardenben ingyenes, ennek megfelelően helyfoglalásra sincs lehetőség. Gyere hamar, hogy tuti jó helyed legyen! A film kezdetéig sem fogsz unatkozni, kiülős helyek és mennyei street food garmadája gondoskodik arról, hogy el tudd ütni az időt a vetítésig.

A filmeket általában magyar szinkronnal, felirat nélkül vetítik. Vannak persze kivételek, ilyenkor feltüntetik a moziműsorban, hogy eredeti nyelven játsszák a filmet. A kertmozi a homokos „Beach” részen kapott helyet, ami jusson eszedbe, amikor az esti filmnézős öltözékedet kiválasztod.

Július 14-én, pénteken este a Men in Black című filmet vetítik majd. A vetítés eső vagy vihar esetén elmarad.

Kettőnégy Fesztivál a Budapest Parkban

Idén újra örülhetnek a punk rock, hardcore, metal rajongói, mert július 14-én ismét megszervezik a Kettőnégy fesztivált a Budapest Parkban. Délután fél 6-tól Nagyúr nyitja a sort, majd a Téveszme, Fish! és Subscribe veszi be a színpadot.

Magashegyi a Kobuciban

Július 14-én 20 órától a Kobuci színpadát Bocskor Bíborka lendülete és varázslatos hangja tölti meg a Magashegyi Underground koncertjén. Ezen az estén biztosan énekelhetjük majd az idén tízéves második nagylemez, a Tegnapután slágereit, de újabb dalokat is hallhatunk a zenekartól.

Esti bolhapiacozás Budapesten

Július harmadik hétvégéjén este is piacozhatunk, árulhatunk és nézelődhetünk az Industrial lamp – Vintage Garázsvásárok jól bevált garázsvásár helyszínén, a Budafoki úton. A szervezők célja a szórakozás mellett az újrahasznosítás, újragondolás erősítése, hogy minél kevesebb új tárgyat vásároljunk. Elvihetjük azokat a dolgainkat, amiket már nem használunk, de mások nagy eséllyel örülhetnek neki: ruhát, könyvet, lakásdekorációs termékeket, vintage, retro bútorokat, képkereteket, festményeket, kiegészítőket, felújítható használati tárgyakat, antik holmikat.

Utcabál a Francia Intézet előtt

A Francia Intézet július 15-én rendezi meg hagyományos utcabálját az épület előtti téren, ahol a francia nemzeti ünnep alkalmából építészeti műhelyfoglalkozást és zenés-táncos mulatságot szervez.

A jó hangulatot idén a Francia Vásár is fokozza: raclette-et, sajtot, péksüteményt, bort és más finomságokat is kóstolhatunk. 17 órától a Közös Műhely Szövetkezet tart építészeti, barkácsoló foglalkozást gyerekeknek és felnőtteknek. Gustav Eiffel halálának 100. évfordulója alkalmából a kreatív műhely központi témája az Eiffel-torony lesz. Este 8-tól pedig indulhat a buli: érkezik chien noir francia zongorista, az Ephemere zenekar, majd DJ-k biztosítják a talpalávalót.

Paradicsomünnep a Hunyadin

⁣Július 15-én különböző színeiben, formáiban és ízeiben fedezheted fel a paradicsomot a Hunyadi téren. A friss koktélparadicsomoktól kezdve a lédús, befőzni való fajtáig sok-sok változatból vásárolhatunk.⁣ Mazsi, a pék aszalt paradicsomos, kovászos foccacciával, baguettekkel és további olaszos ízesítésű kovászos finomságokkal készül.⁣ Csatlakozik a termelőkhöz a Pomodorini csapata, akik méltán híresek paradicsomszószaikról, pesztóikról.⁣

A Fehér Mandolin zenekar koncertje igazi olasz piaci hangulatot idéz a Hunyadira:⁣ az olasz zenék legjobb évjárataiból hallhatunk válogatást, a tarantella tánctól a 60-as évek nápolyi bárzenéjén át a legismertebb olasz táncdalokig. Bemutatják, megszólaltatják a kedves hangszert, az itthon ritkán hallott mandolint is. ⁣A piacon beszerzett alapanyagokhoz is adnak felhasználási tippet, ugyanis Kaldeneker György bemutatja paradicsomos-cukkinis, olasz fűszeres szószának elkészítését.

Kitűnő randiprogramot tartogat a Libegők Éjszakája

Július 15-én, szombaton nyolcadik alkalommal vehetünk részt a Libegők Éjszakáján, este 19 és éjjel 1 óra között. Az országban hat helyszínen, Budapesten a Zugligeti Libegőnél tapasztalhatjuk meg, hogy milyen a csillagok alatt és a fák fölött libegőzni. Az elképesztő élmény miatt ez nem csak a randizóknak lehet kitűnő program.

Gyertyaúsztatás Szentendrén

Idén is megtartják a látványos szentendrei gyertyaúsztatást. A Duna ilyenkor romantikus fényekben pompázik, a folyón úszó gyertyák pedig táncoló szentjánosbogarakra emlékeztetnek. A július 15-ei hangulatot koncert és táncház teszi teljessé: 20 órától Szalonna és a bandája zenél, majd 22:00-től, az úsztatás után szintén ők húzzák a talpalávalót a Dunakorzón.

Éjszakai SUP Budapesten át

Július 15-én este 21 órától, amikor már elcsendesedik a Duna, a hajóforgalom megszűnik, a parton pedig elkezdődik az éjszakai élet, ideje SUP-ra szállni! A Római-parttól Budapesten keresztül egészen a Kopaszi-gátig evezhetünk kivilágítva, sok más SUP-ossal közösen. A 15 km hosszú túra kényelmes tempóban körülbelül 3 órát vesz igénybe.

Távoli kultúrák fesztiválja a Magyar Zene Házában

Nem telhet el nyár a Magyar Zene Házában saját minifesztivál nélkül – a 2023-ban indított Távoli kultúrák fesztiválja első állomása a nyitóévben: Dél-Amerika. Mit jelent ez? Elsősorban ellenállhatatlanul jó zenéket, forró hangulatot és táncot, minden mennyiségben. Elsősorban pedig két legendás zenekart, akik Dél-Amerikából érkeznek Budapestre.

A szombati napon a perui chicha hetvenes évek óta meghatározó pszichedelikus formációja, a Los Wembler’s de Iquitos, vasárnap a kolumbiai joropo egyik alapzenekara, a Cimarrón táncoltat. De rajtuk is kívül is garantált a széles mosoly és a latin örömzene a salsától a cumbiáig: a Los Orangutanesszel, a Los Andinosszal, a Stefánia Allstarsszal (Salsa a Parkban), a Litumával és a DJ Gandharva & Von Yodi párossal.

Többfelé korlátozzák a forgalmat Budapesten

Forgalomkorlátozás az I. kerületben

Rendezvény miatt ideiglenes forgalomkorlátozás van július 13. és július 16. között Budapest I. kerületében. Tilos megállni július 13-án 16 órától július 16-án 18 óráig a Pala utca mindkét oldalán a Bem rakpart és a Fő utca között.

Lezárhatják július 13-án 16 órától július 16-án 18 óráig a Pala utcát a Fő utca és Bem rakpart között.

Forgalomkorlátozás a II. kerületben

Delegáció miatt ideiglenes forgalomkorlátozás van július 13. és július 15. között Budapest II. és V. kerületében. Tilos megállni július 14-én 7 órától 17 óráig Budapest II. kerületében a Ganz utca páros oldalán a Fő utca és a Bem felső rakpart között.

Forgalomkorlátozás az V. kerületben

Delegáció miatt ideiglenes forgalomkorlátozás van július 13. és július 15. között Budapest V. kerületében. Tilos megállni július 13-án 12 órától július 15-én 18 óráig a Széchenyi téren a Magyar Tudományos Akadémia előtti nagy parkolóban nyolc gépjármű részére fenntartott helyen.

Rendezvény miatt ideiglenes forgalomkorlátozás lesz július 14-én Budapest V. kerületében. Tilos megállni július 14-én 6 órától 14 óráig a Szalay utca páros oldalán, a 16. szám alatti épület főbejáratától a Szemere utcáig.

Forgalomkorlátozás a VII. kerületben

Filmforgatás miatt ideiglenes forgalomkorlátozás van július 13. és július 16. között Budapest VII. kerületében. Tilos megállni július 13-án 0 órától július 16-án 24 óráig a Rottenbiller utca 60–68. és a 47–51. számok előtt. Tilos megállni július 13-án 0 órától július 17-én 24 óráig a Jósika utca 26–30. és 25–31. számok előtti úttesten és a parkolósávban. Tilos megállni július 14-én 0 órától július 16-án 24 óráig a Jósika utca 24. szám előtt, a Rózsa utca 36. szám előtt. Tilos megállni július 14-én 0 órától július 18-án 24 óráig a Jósika utca 31–39. szám előtt. Tilos megállni július 15-én 0 órától 24 óráig a Rottenbiller utca 58–70. szám előtt.

Lezárják július 15-én és 16-án 8 órától 20 óráig a Rottenbiller utcát a Lövölde tér és a Damjanich utca között, a Jósika utcát a Rózsa utca és a Rottenbiller utca között.

Forgalomkorlátozás a XIV. kerületben

Rendezvény miatt ideiglenes forgalomkorlátozás lesz július 14-én és július 15-én Budapest XIV. kerületében. Tilos megállni július 14-én 6 órától július 15-én 13 óráig az Állatkerti körút mindkét oldalán a Gundel Károly út és a Hősök tere között, az Olof Palme sétány mindkét oldalán a Hősök tere és a Verona angyalai utca között, a Kós Károly sétányról nyíló félkör alakú úttesten.

Szakaszosan és időszakosan lezárják július 14-én 9 órától 12 óra 30 percig a Hősök terét körben, kivéve a Dózsa György utat, az Állatkerti körutat a Gundel Károly út és a Hősök tere között, a Kós Károly sétányt, az Olof Palme sétányt a Hősök tere és a Verona angyalai utca között, a Verona angyalai utcát.

Lezárják július 15-én 6 órától 13 óráig a Hősök terét körben, kivéve a Dózsa György utat, az Állatkerti körutat a Gundel Károly út és a Hősök tere között, a Kós Károly sétányt, az Olof Palme sétányt a Hősök tere és a Verona angyalai utca között, a Verona angyalai utcát.

Sok napsütés és kánikula lesz hétvégén

Pénteken sok napsütésre számíthatunk kevés fátyol- és gomolyfelhővel. Várhatóan nem lesz csapadék. A reggeli órákban 16, a délután folyamán 30 Celsius-fok körül alakul a hőmérséklet. Szinte zavartalan lesz a napsütés szombaton, amikor ismét országossá válik a kánikula. Nappal 30-35 Celsius-fokos meleg várható. Esőre nem kell számítanunk. Vasárnap derült, meleg, igazi strandidő várható. A hőmérséklet csúcsértéke eléri a 31-37 Celsius-fokot. Több helyen kifejezetten forró lesz az idő – írta meg a Köpönyeg. Mindenképp figyelj a folyadékpótlásra, a naptej és a napszemüveg használatára!





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás